VIDEO Ovo još niste vidjeli: Upoznajte vitalni bračni par Pothorski

Unatoč godinama, energija kojom zrači bračni par Pothorski te ljubav koju gaje prema svojim ''ludorijama'', dokaz su kako i danas postoje oni koji rade ono što vole i što ih čini sretnima.

Bračni park Pothorski iz Varaždina // Foto: Arhiva Klikaj.hr
Bračni park Pothorski iz Varaždina // Foto: Arhiva Klikaj.hr

Bračni par Pothorski iz Varaždina sve su samo ne običan bračni par. Zajedno imaju 120 godina, a gotovo je isto toliko vještina i sposobnosti koje posjeduju. Hodanje po štulama usred bijela dana ili vožnja monociklom u obližnju trgovinu po namirnice, aktivnosti su koje ovaj simpatični bračni par radi svakodnevno.

– Imam standardnu rutu kojom se vozim svaki dan. Vožnja na monociklu za mene predstavlja poseban gušt pa mi ni vožnja preko nadvožnjaka ne predstavlja nikakav problem. Kad obavim kupovinu, s košarom punom namirnica na glavi, vraćam se na monociklu kući. Čovjek za neke stvari mora biti i malo lud – smješka se gospodin Ivan (72), koji je svoje prve ”vragolije” i trikove s kartama počeo izvoditi s 20 godina.

Osim klasičnih aktivnosti poput sviranja nekoliko instrumenata i pjevanja, te poznavanja nekoliko stranih jezika koje je naučio sam, Ivan Pothorski s nevjerojatnom lakoćom izvodi gotovo cirkusantske točke. Teško je i nabrojati sve vježbe koje ovaj osebujni bračni par izvodi. Upravo je upotreba raznih rekvizita ono što svaku novu točku, koju Ivan (72) i njegova supruga Željka (48) usvoje, čini dodatno zanimljivom.

Ivan Pothorsi, 'čovjek-zastava' // Foto: Privatna arhiva
Ivan Pothorski, ‘čovjek-zastava’ // Foto: Privatna arhiva

Žongliranje, balansiranje raznih predmeta na glavi, wakeboarding, što bi u prijevodu značilo nešto poput skijanja na vodi, zatim skakanje na trampolinu, hodanje po užetu, skakanje na pogo štapu, vožnja na ripstiku, upotreba ”vražjeg” štapa, balansiranje na štapu u položaju ”čovjek – zastava”, samo su neke od vježbi i točaka koje izvodi bračni par Pothorski. Ipak, kao neke od zahtjevnijih izdvajaju upravo vožnju na monociklu i balansiranje na štapu prilikom čega je cijelo tijelo dovedeno u položaj paralelan tlu, odnosno tako da tijelo tvori oblik zastave.

– Ako govorimo o pitanju snage, najteže je balansiranje na štapu poput zastave, no vožnja monociklom jednako je zahtjevna i teška jer uključuje mnogo sposobnosti i održavanje ravnoteže cijelim tijelom u svim smjerovima – prisjeća se Ivan svojih prvih pokušaja te nastavlja kako je oduvijek bio uporan te sve što mu se učinilo zanimljivim, morao je pokušati i izvesti.

Velik interes i sposobnost za ove gotovo cirkusantske točke, pokazuje i Ivanova supruga Željka, koja je često i sama meta suprugovih ”psina”, poput bacanja noževa.

– Sve što nam je bilo zanimljivo ujedno nam je predstavljalo i veliki izazov, stoga smo zajedno krenuli u izvođenje kojekakvih točaka, koje su vremenom postajale sve mnogobrojnije. Sve što radimo, radimo isključivo iz ljubavi i gušta, a reakcije ljudi samo su pozitivne – pojašnjava Željka i dodaje kako je prilikom izvođenja nekih točaka bilo i pokoje ozlijede, no unatoč tome, oboje su nastavili sa svojim nesvakidašnjim hobijem.

Unatoč godinama, energija kojom zrači bračni par Pothorski te ljubav koju gaje prema svojim ”ludorijama”, dokaz su kako i danas postoje oni koji rade ono što vole i što ih čini sretnima. Možda jesu u manjini, no upravo ih njihova pojava čini jedinstvenima i posebnima.

Ne propustite: