Nedjelja, 7. kolovoza 2022.

VIDEO Policija u kamionu pronašla više od pet tona duhana namijenjenog nezakonitom tržištu

Obavljenim vaganjem u Carinskoj upravi utvrđena je ukupna masa djelomično usitnjenog duhana u listu koja iznosi 5.022 kilograma

Preporučujemo

Policijski službenici Policijske uprave zagrebačke u suradnji s Carinskom upravom- Sektorom za mobilne jedinice dovršili su kriminalističko istraživanje nad trojicom hrvatskih državljana starosti 61, 62 i 66 godina zbog sumnje da su počinili kazneno djelo nedozvoljene trgovine.

Sumnja se da su osumnjičeni prema prethodnom dogovoru s ciljem ostvarivanja protupravne imovinske koristi odlučili da neovlašteno kupe, prodaju, prenesu ili razmjenjuju robu ili predmete čiji je promet zabranjen ili ograničen.

Osumnjičeni su na nezakonitom tržištu za točno neutvrđen novčani iznos od nepoznate osobe kupili 5.022 kilograma duhanske sirovine – djelomično usitnjenog duhana u listu, pakiranog u 33 kartonske kutije, smještenih na 11 paleta, bez dokumentacije o porijeklu, čija prodaja i promet je na teritoriju Republike Hrvatske zabranjen i reguliran posebnim Zakonom o trošarinama, a sve radi daljnje prodaje.

U petak su policijski službenici Policijske uprave zagrebačke potvrdili svoju sumnju kada su na području grada Svete Nedelje u mjestu Jagnjić Dol uočili teretno vozilo marke Mercedes u dvorištu obiteljske kuće. Stražnja rampa na navedenom teretnom vozilu bila je spuštena, a u tovarnom prostoru nalazilo se više kartonskih kutija složenih na paletama, oblijepljenih crnom plastičnom folijom.

Istog dana, 29. srpnja temeljem Naloga Županijskog suda u Velikoj Gorici policijski službenici uz prisutnosti carinskih službenika obavili su pretragu teretnog vozila marke Mercedes u vlasništvu trgovačkog društva iz Slovenije, a kojim se koristi hrvatski državljanin starosti 62 godine pri čemu su u teretnom prostoru vozila pronađene 33 kartonske kutije, smještenih na 11 paleta, duhanske sirovine – djelomično usitnjenog duhana u listu.

Obavljenim vaganjem u Carinskoj upravi utvrđena je ukupna masa djelomično usitnjenog duhana u listu koja iznosi 5.022 kilograma.

Pronađen duhan bio je bez nadzornih markica Ministarstva financija Republike Hrvatske te nije posjedovao popratnu dokumentaciju o porijeklu proizvoda, čija prodaja i promet su na teritoriju Republike Hrvatske zabranjeni i regulirani posebnim Zakonom o trošarinama.

Nakon dovršenog kriminalističkog istraživanja, osumnjičeni su uz kaznenu prijavu predani pritvorskom nadzorniku.

Video: PU zagrebačka

- Advertisement -

Najnovije objave