[VIDEO] POVRATAK IMENA DINAMO Valentinovo prije 19 godina postalo praznik za navijače zagrebačkog kluba

Ove godine datum 14. veljače ima još veći značaj za sve. Ove godine na dan povratka imena Dinamo - igrači igraju proljeće u Europi.

Navijači Dinama // Foto: GNK Dinamo

Na današnji dan, 14. veljače 2000. godine – vraćeno je ime Dinamo!

Upravo na Valentinovo prije 19 godina, više od pet tisuća navijača Dinama s nestrpljenjem je ispod zapadne tribine stadiona Maksimir iščekivalo odluku o povratku imena.

Izlazak iz kluba i riječi Velimira Zajeca ”Imamo Dinamo!” ostat će zapamćeni kao jedan od povijesnih trenutaka klupske povijesti, a od tada je 14. veljače svojevrstan praznik za sve navijače zagrebačkog kluba.

Dugotrajna borba za povratak imena okončana je nakon zahtjeva navijača za tajnim glasovanjem Skupštine kluba na kojoj su za povratak imena svoj glas dala 43 člana, a samo jedan predložio je ime Dinamo Croatia.

Ove godine datum 14. veljače ima još veći značaj za sve. Ove godine na dan povratka imena Dinamo – igrači igraju proljeće u Europi.

Taj uspjeh iščekivan je dugih 49 godina, generacije navijača od 1970. do danas samo su mogle maštati o proljetnom dijelu europskog natjecanja, klub je nekada bio dalje, a nekada bliže tom uspjehu, dok su brojni igrači iščekivali naraštajima i godinama ovakvu priliku kakvu sada ima naš moćni Dinamo na čelu s trenerom Bjelicom i njegovim stožerom. Zaigrati u svetom dresu Dinama toliko željeno proljeće u Europi.

Plavi u večernjim satima 14. veljače igraju jednu od dvije utakmice života, šesnaestfinale Europa lige u Češkoj protiv Viktorije Plzen, a uzvrat se igra na Maksimiru tjedan dana kasnije.

U zagrebačkom klubu vjeruju da će simbolika ovog datuma ove godine dobiti još više na važnosti za svakog navijača Dinama.

Izvor: GNK Dinamo

Ne propustite: