[VIDEO] STRADALA TROČLANA OBITELJ Određen istražni zatvor za vozača BMW-a koji je izazvao stravičnu nesreću u Sv. Heleni

Nesreću je skrivio pod utjecajem droga i lijekova...

Ilustracija // Foto: Pixabay.com

Sudac istrage Županijskog suda u Zagrebu odredio je u ponedjeljak Ozrenu M. (35) iz Čakovca, vozaču BMW-a koji je u četvrtak pod utjecajem droga i lijekova uzrokovao tešku prometnu nesreću kod Svete Helene, jednomjesečni istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, javlja Večernji list.

“Općinsko državno odvjetništvo u Zagrebu donijelo je rješenje o provođenju istrage protiv okrivljenika zbog osnovane sumnje da je počinio kazneno djelo izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu iz članka 227. stavak 1. i 3. Kaznenog zakona. Ovo je državno odvjetništvo, nakon ispitivanja okrivljenika, podnijelo sucu istrage Županijskog suda u Zagrebu prijedlog za određivanjem istražnog zatvora zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela (članak 123. stavak 1. točka 3. Zakona o kaznenom postupku)”, priopćili su iz DORH-a.

Podsjetimo, kriminalističkim istraživanjem policija je utvrdila je da je osumnjičenik upravljajući osobnim automobilom pod utjecajem droga i lijekova i krećući se brzinom većom od dopuštene koja je na tom dijelu prometnim znakom ograničena na 50 km/h, tako da nije smanjivao brzinu kretanja i zaustavio vozilo ispred naplatne postaje autoceste, izazvao prometnu nesreću u kojoj su tri osobe, od kojih je jedno dijete, zadobile osobito teške tjelesne ozljede.

Ne propustite: