[VIDEO] ZA NJIH NEMA PREPREKA Slijepom tati prenosi svaku utakmicu omiljenog mu kluba

Nakon svake utakmice, zajedno analiziraju svaki gol i svaki pojedini detalj. Raspravljaju što je u igri, po njihovom mišljenju, moglo biti bolje, te koji su im se potezi posebno svidjeli.

Franko i Ivan Bakša na tribinama pulske Aldo Drosine // Foto: NK Istra Pula

Franko Bakša (60) vjerni je navijač prvoligaša Istre 1961, svaku utakmicu prati s tribina, iako je slijepa osoba.

Oduvijek je volio nogomet, pišu internetske stranice pulskog kluba.

Još u djetinjstvu igrao je nogomet sa zvučnom loptom izrađenom od zvončića u zagrebačkoj školi za slijepe i slabovidne “Vinko Bek”. Oštećenje vida nije bila prepreka za igranje nogometa, a hobi je kasnije prerastao i u pravu ljubav.

Istru je počeo pratiti kada je ušla u Prvu ligu, a društvu na utakmicama pravi mu njegov sin, koji je uz tatu također postao veliki zaljubljenik u nogomet.

Kako kaže Frankov sin Ivan (30), nogomet je bila tema o kojoj su mogli razgovarati satima.

Na utakmicama upravo Ivan opisuje slijepom ocu svaki detalj igre, kako bi što bolje razumio utakmicu. Nakon svake utakmice, zajedno analiziraju svaki gol i svaki pojedini detalj. Raspravljaju što je u igri, po njihovom mišljenju, moglo biti bolje, te koji su im se potezi posebno svidjeli.

Kako kaže Franko, velika je razlika u praćenju utakmice kod kuće i na stadionu. Kod kuće se ne može doživjeti ona eksplozija uzbuđenja, ono veselje navijača i žamor gledatelja s tribina. To je prava navijačka energija koja pokreće!

Ne propustite: