Srijeda, 29. lipnja 2022.

Vijest koja je potresla cijelu Hrvatsku: oproštaj od mladih sportaša poginulih u nesreći

Najmlađi u automobilu bio je 16-godišnji Josip Brkljačić, talentirani mladi nogometaš, koji je igrao za HNK Primorac iz Biograda. Drugi poginuli mladić je njegov sumještanin, 19-godišnji Josip Bepo Kadija, vrlo perspektivan rukometaš

Preporučujemo

Tragedija koja se dogodila sinoć oko 23 sata, kad je automobil u kojem su bila četvorica mladića sletio u more na Liburnskoj obali, prilikom čega su smrtno stradala dvojica mladića, a treći se bori za život, potresla je zadarsku, ali i hrvatsku javnost, piše Kalelargainfo.hr.

Mjesto Turanj zavijeno je u crno, vlada velika tuga i nevjerica. Naime, obojica mladića iz ovog su mjesta, a riječ je o uspješnim sportašima kojima su svi predviđali blistavu budućnost.

Najmlađi u automobilu bio je 16-godišnji Josip Brkljačić, talentirani mladi nogometaš, koji je igrao za HNK Primorac iz Biograda.

Drugi poginuli mladić je njegov sumještanin, 19-godišnji Josip Bepo Kadija, vrlo perspektivan rukometaš, igrao je u više klubova, a posljednjih godina u zagrebačkim klubovima PPD Zagreb i Maksimir Pastela.

Od mladog rukometaša oprostili su se i iz RK PPD Zagreb.

“S izrazitom tugom i nevjericom Rukometni klub PPD Zagreb iskrenu sućut izražava obitelji i prijateljima tragično preminulog Josipa Bepa Kadije.

Josip Bepo Kadija, rođen 25. rujna 2000., stigao je kao mlađi kadet u rukometni klub PPD Zagreb u sezoni 2015./16. iz rukometnog kluba Arbanasi te uspješno nastupao za mlađe dobne skupine. U tom periodu je jednom bio viceprvak i dva puta prvak na završnicama prvenstva Hrvatske za mlađe kadete i kadete. Sa svojom generacijom 2000./01. osvojio je brojne međunarodne turnire te se uspješno natjecao u seniorskim ligama, 3. HRL – središte i 1. HRL – sjever. U sezoni 2018./19. prelazi na posudbu u rukometni klub ‘Maksimir Pastela’.

Josip Bepo potječe iz deveteročlane obitelji, koja je uvijek bila nasmijana i pristupačna u svemu i pamtit ćemo ga kao dobro odgojenog, pristojnog i veselog dečka.

Dragi naš Bepo, do novih susreta na nekim novim rukometnim terenima – počivaj u miru!”, stoji u klupskoj objavi.

- Advertisement -

Najnovije objave