Četvrtak, 27. siječnja 2022.

Vikend rekorder: biciklist u Herešinu napuhao 2,65 promila alkohola

Također, 22-godišnjak je u subotu u Ulici kralja Tomislava u Križevcima upravljao automobilom pod utjecajem alkohola od 1,09 promila

Preporučujemo

Tijekom vikenda, od 7. do 10. svibnja, na području Policijske uprave koprivničko-križevačke zabilježene su tri prometne nesreće s materijalnom štetom.

Uzroci događanja prometnih nesreća bili su brzina neprimjerena uvjetima, nepropisno mimoilaženje i nepropisno pretjecanje.

Sankcionirana su 202 prometna prekršaja od čega 17 prekršaja upravljanja vozilima pod utjecajem alkohola, 89 prekršaja prekoračenja dopuštenih brzina kretanja, 28 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i 11 prekršaja nepropisnog korištenja mobitela. Tijekom provedbe pojačanog nadzora jedan vozač je bio uhićen.

Najveća brzina kretanja vozila utvrđena je u nedjelju, 9. svibnja, u 11.38 sati na državnoj cesti broj 41 u Ulici Stjepana Radića u Reki, kada je vozač upravljao motociklom krećući se brzinom od 128 kilometara na sat iako je na rečenoj dionici državne ceste brzina kretanja vozila prometnim znakom ograničena na 70 kilometara na sat.

Potrebno je istaknuti i vozača koji je u nedjelju, 9. svibnja, u 10.09 sati na državnoj cesti broj 2 u Ulici Stjepana Radića u Budančevici upravljao motociklom krećući se brzinom od 125 kilometara na sat iako je u rečenom mjestu brzina kretanja ograničena na 70 kilometara na sat.

Najveća koncentracija alkohola zabilježena je u nedjelju, 9. svibnja, u 20.30 sati , u Koprivničkoj ulici u Herešinu, kod 31-godišnjeg vozača koji je upravljao biciklom pod utjecajem alkohola od 2,65 promila.

Tijekom pojačanog nadzora prometa izvršen je nadzor 49 mladih vozača. Mladi vozači počinili su šest prometnih prekršaja od čega jedan prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola (više od 1,50 g/kg – 1), četiri prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa i prekršaj ne posjedovanja vozačke dozvole.

Također, 22-godišnji vozač je u subotu, 8. svibnja, u 22.15 sati, u Ulici kralja Tomislava u Križevcima, upravljao osobnim automobilom pod utjecajem alkohola od 1,09 promila.

- Advertisement -

Najnovije objave