Petak, 3. veljače 2023.

Vikendaša napao drvenom motkom i bokserom pa ga pokušao utopiti u rijeci Dravi

Drugostupanjski sud je prihvatio argumente državnog odvjetništva i utvrdio da je Županijski sud u Varaždinu izrekao 26-godišnjaku preblagu kaznu te je preinačio presudu tako da je optuženika osudio na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od osam godina

Preporučujemo

Visoki kazneni sud usvojio je žalbu Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu protiv prvostupanjske presude varaždinskog Županijskog suda u odnosu na kaznu izrečenu 26-godišnjaku zbog počinjenih kaznenih djela pokušaja teškog ubojstva, razbojništva i teške krađe, a osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od šest godina.

Prvostupanjskom presudom 26-godišnjak je proglašen krivim da je 27. kolovoza 2021. godine na obali rijeke Drave u mjestu Gornji Kuršanec, zajedno s 20-godišnjakom, provalio u vikendicu 57-godišnjaka i uzeo veći broj raznih predmeta u vrijednosti od oko 15.000 kuna.

Kada ih je vlasnik zatekao u vikendici, silom mu je oduzeo ruksak sa stvarima u vrijednosti većoj od 4000 kuna te, u cilju da ga usmrti kako ga ne bi otkrio za počinjenu provalu, zadao mu više udaraca drvenom motkom i bokserom u glavu te ga gurnuo u vodu i držao ga potopljenog pod vodom.

Drugostupanjski sud je prihvatio argumente državnog odvjetništva i utvrdio da je Županijski sud u Varaždinu izrekao 26-godišnjaku preblagu kaznu te je preinačio presudu tako da je optuženika osudio na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od osam godina.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti