Subota, 1. travnja 2023.

Visoki kazneni sud silovatelju sa sjevera izrekao bezuvjetni zatvor

Muškarcu su sudili zbog dva kaznena djela silovanja supruge i zanemarivanja jednogodišnjeg djeteta. Kaznena djela činio je u razdoblju duljem od dvije godine u Varaždinu i Njemačkoj

Preporučujemo

Visoki kazneni sud usvojio je žalbu Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu protiv prvostupanjske presude varaždinskog Županijskog suda u Varaždinu u odnosu na kaznu izrečenu 32-godišnjaku zbog počinjena dva teška kaznena djela silovanja bliske osobe i povrede djetetovih prava.

Podsjetimo, prvostupanjskom presudom 32-godišnjak je proglašen krivim zbog ovih kaznenih djela počinjenih od veljače 2017. do listopada 2019. godine u Varaždinu i Njemačkoj na štetu svoje 38-godišnje supruge i jednogodišnjeg djeteta.

Osuđen je na jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od dvije godine i 10 mjeseci, ali uz djelomičnu uvjetnu osudu s bezuvjetnom kaznom zatvora od jedne godine te uvjetnom osudom s kaznom zatvora u trajanju od jedne godine i 10 mjeseci i rokom kušnje od tri godine.

Drugostupanjski sud je prihvatio argumente državnog odvjetništva i utvrdio da je Županijski sud u Varaždinu neosnovano izrekao optuženiku djelomičnu uvjetnu osudu te preinačio presudu na način da je optuženog 32-godišnjaka osudio na kaznu zatvora u trajanju od dvije godine i 10 mjeseci bez primjene djelomične uvjetne osude.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti