VJEKOSLAV ŠTIMAC: Uhvaćen je građanin bez važeće propusnice koji je uz to kršio mjeru samoizolacije

- Od 670 građana kojima je izrečena mjera samoizolacije ili karantene, mi smo ih obišli već više od 500, obići ćemo kompletan popis tih građana i utvrditi poštuju li zaštitnu mjeru - izjavio je Štimac.

Vjekoslav Štimac, načelnik Policijske uprave koprivničko-križevačke // Foto: Zvonimir Markač
Vjekoslav Štimac, načelnik Policijske uprave koprivničko-križevačke // Foto: Zvonimir Markač

Stožer Civilne zaštite Koprivničko-križevačke županije održao je danas, u utorak, konferenciju za medije.

Okupljenima se, između ostalih, obratio i načelnik Policijske uprave koprivničko-križevačke, Vjekoslav Štimac.

Osvrnuo se na nadzor građana kojima je izrečena mjera samoizolacije.

– Od 670 građana kojima je izrečena mjera samoizolacije ili karantene, mi smo ih obišli već više od 500, obići ćemo kompletan popis tih građana i utvrditi poštuju li zaštitnu mjeru – izjavio je Štimac.

Mnogo je pažnje od jučer izazvala Odluka o zabrani napuštanja mjesta prebivališta ili stalnog boravka.

– Noćas smo od ponoći do 7 ujutro zaustavili sedam građana koji nisu imali kod sebe važeću propusnicu i ne obaziru se na te mjere uopće. Zaustavili smo i jednog građanina koji je bez važeće propusnice putovao iz Slavonije prema Zagrebu, a ima izrečenu mjeru samoizolacije koju očigledno krši. Sa sobom je u vozilu imao još jednog putnika. S obzirom na to da mu to nije prvi prekršaj takve vrste, razmišljamo o kaznenoj prijavi i konzultiramo se s nadležnim državnim odvjetništvom – izjavio je Vjekoslav Štimac.

Dodao je i kako razmatraju pokretanje kaznenih prijava za širenje lažnih vijesti kojima se među građanima stvara panika zbog neistinitih informacija.

Kazao je i kako policija konstantno nadzire i provjerava imaju li građani koji se kreću prometnicama važeće propusnice, a da policajci za vrijeme dnevnog odmora neće napuštati punktove, nego da će im na ta mjesta biti dostavljeno sve potrebno.

Ne propustite: