VJEROVALI ILI NE U nepunih godinu dana smršavio čak 67 kilograma uz pomoć – ‘špek dijete’

Ovaj komercijalist, suprug i otac dvoje djece kaže kako se tijekom čitavog života bori s viškom kilograma.

Nikola Hrkec // Fotografija preuzeta s portala Zagorje International (Pixsell)

Nikola Hrkec (32) radi u Varaždinu, živi u Trnovcu, a rodom je iz Konjščine.

Ovaj komercijalist, suprug i otac dvoje djece kaže kako se tijekom čitavog života bori s viškom kilograma. Iza njega je nekoliko neuspjelih pokušaja da raznim dijetama postigne željenu težinu, no ništa nije palilo, sve dok u lipnju prošle godine nije čuo za nešto što mu je u potpunosti promijenilo život. Ne, ovo nije šala. Nikola je u nepunih godinu dana izgubio 67 kilograma zahvaljujući – mraclinskoj špek – dijeti.

– Borbu s kilogramima praktički vodim cijeli život. Obitelj s mamine strane, Slavonci, oni su uvijek bili jaki, ali nisu krivi samo geni, nego i neuredan način života. Naime, bavim se glazbom pa su onda tu neprospavane noći, razno – razne delicije, kao i sjedilački način života – počinje Nikola svoju priču za portal Zagorje International.

Prvu dijetu započeo je kao sedamnaestogodišnjak, kada je skinuo 37 kilograma.

– Puno sam se trudio i mučio i postigao sam odličan rezultat, međutim, to nije bilo dugog vijeka jer čim se čovjek opusti, vraća se na stare staze. Ja sam, naime, uspio jer sam išao onom metodom, jedi manje obroke, jedi pet puta na dan. Bili su tu i redoviti treninzi, koji su iziskivali mnogo vremena, trčanje, košarka i slično. I kada sam popustio, nastupio je jo-jo efekt, štoviše, dobio sam još i više. Drugu sam dijetu započeo s 23, 24 godine, tu sam skinuo 25 kilograma, ali se dogodila ista stvar i svi kilogrami su se ponovno vratili. S trećom sam dijetom krenuo tek toliko da mogu reći da sam probao, ali tu nisam puno izgubio, tako da sam odustao i pomirio se s činjenicom da ću zauvijek imati višak kilograma – kaže ovaj 32-godišnji komercijalist.

Cijelu ovu nevjerojatnu priču možete pročitati OVDJE.

Ne propustite: