Vokalni sastav Đurđevčice najbolji na glazbenom susretu u Bjelovaru

Na susretu u Bjelovaru ove se godine predstavio 21 mali vokalni sastav iz 12 hrvatskih županija s više od 300 pjevača. Đurđevčice su nastupile s programom u a capella izvedbi i uz pratnju tamburaškog sastava KUD-a Petar Preradović Đurđevac.

Đurđevčice // Foto: djurdjevac.hr

U Bjelovaru je održan 13. državni susret hrvatskih malih vokalnih sastava, a prvo mjesto na natjecanju u sklopu susreta osvojio je ženski vokalni sastav Đurđevčice i to u kategoriji folklornih malih vokalnih sastava i komornih zborova.

Na susretu u Bjelovaru ove se godine predstavio 21 mali vokalni sastav iz 12 hrvatskih županija s više od 300 pjevača. Đurđevčice su nastupile s programom u a capella izvedbi i uz pratnju tamburaškog sastava KUD-a Petar Preradović Đurđevac.

Susreti hrvatskih malih vokalnih sastava jedna je od 10 nacionalnih manifestacija koje na godišnjoj razini organizira Hrvatski sabor kulture.

Izbor sudionika ovogodišnjeg Susreta rezultat je ukupno 12 selekcija koje su održane u okviru 11 županijskih smotri i jednog samostalnog preslušavanja. Atraktivnosti programa doprinijela je raznolikost glazbenih žanrova koje su publici osigurale bogat i sadržajan repertoar pjesama od klasične glazbe, djela slobodnih stilova i žanrova do bisera izvornog folklora.

Ne propustite: