VOLIMO VOLONTIRANJE Projekt vrijedan 1,16 milijuna kuna za socijalno najugroženije na koprivničkom području

Okupljeno je ukupno oko 30 učenika koji su prikupljali donacije hrane, higijene, odjeće i školskog pribora te sve to podijelili korisnicima Socijalne samoposluge.

Foto: Klikaj.hr

Održana je završna konferencija projekta Volimo volontiranje kojeg je provodilo Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica, kao nositelj, u suradnji s partnerima Udrugom volontera ‘Rad na dar’ Koprivničko-križevačke županije, Gradom Koprivnicom i koprivničkim osnovnim školama ‘Antun Nemčić Gostovinski’, ‘Đuro Ester’ i ‘Braća Radić’.

Radi se o projektu koji se provodio u okviru Europskog socijalnog fonda, a usmjeren je na osnaživanje doprinosa volonterstva odnosno na povećanje broja kvalitetnih i održivih volonterskih programa te programa školskog volontiranja i odgoja s ciljem senzibiliziranja ciljne skupine.

– Projekt je trajao dvije godine i za njega su nam odobrena bespovratna sredstva u iznosu od 1,16 milijuna kuna. Kroz ove dvije godine imali smo brojne aktivnosti, educirali smo volontere, a najviše nas je veselilo osnivanje volonterskih grupa učenika u osnovnim školama – rekla je ravnateljica koprivničkog Crvenog križa Adela Sočev.

Učenici su prikupljali donacije hrane, higijene, odjeće i školskog pribora te sve to podijelili korisnicima Socijalne samoposluge. Podijeljeno je više od 500 paketa.

– Veliko hvala Gradskom društvu Crvenog križa i svima onima koji su se uključili u ovaj projekt s jako puno volje – rekao je gradonačelnik Mišel Jakšić.

Više o samom projektu pročitajte OVDJE.

Foto: Klikaj.hr
Foto: Klikaj.hr
Ne propustite: