VOLITE BICIKLIRATI? Prijavite se za program edukacije biciklističkog vodiča Podravine i Prigorja

Edukacija obrađuje široko gradivo: teoretski, praktični i terenski rad.

Ilustracija // Foto: Pixabay

Turistička zajednica Grada Križevaca osigurala je sredstva i sufinanciranje Hrvatske turističke zajednice za edukaciju biciklističkih vodiča Podravine i Prigorja.

Program edukacije biciklističkih vodiča održat će se u suradnji s Istarskom razvojnom turističkom agencijom (IRTA d.o.o.) tijekom rujna 2019. kroz dva vikenda (3+2 dana) u Križevcima i okolici.

Turistička zajednica Grada Križevaca apelira na zainteresirane da se jave za sudjelovanje u edukaciji i pošalju svoje prijave na tz@krizevci.hr a za više informacija možete ih kontaktirati na broj telefona 048/681-199.

Pristupanje edukaciji je besplatno. Edukacija obrađuje široko gradivo: teoretski, praktični i terenski rad. Obrađuju se nastavne teme kao što su: odnos biciklističkog vodiča prema gostu cikloturistu, oprema vodiča, vođenje grupe, kartografija i orijentacija (teorija i praksa), izrada turističkih paket aranžmana, osnove fiziologije i prehrane, prva pomoć, zakonska regulativa, osnove o biciklima (vrste, dijelovi, položaj tijela, podešavanje, e-bike), tehnika vožnje i poligon, terenski servis.

Uspješni polaznici dobit će Uvjerenje o položenom stručnom osposobljavanju na temelju kojega će se pri Hrvatskom biciklističkom savezu izraditi licenca biciklističkog vodiča za 2020. godinu.

Za prisustvovanje edukaciji potrebno je:
– solidna tjelesna kondicija i iskustvo vožnje biciklom;
– ispravan MTB bicikl (poželjno SPD pedale i sprinterice, ali mogu i obične – flat pedale);
– kaciga (poželjne su i naočale);
– biciklistički dres (ili prikladna odjeća);
– znanje najmanje jednog stranog jezika.
Voditelj programa edukacije je Martin Čotar, hrvatski biciklist i voditelj Bike i Outdoor odjela Istarske razvojne turističke agencije.

Za više informacija, slobodno se obratite Turističkoj zajednici Grada Križevaca. Detaljni program i lokacija edukacije bit će poznati uskoro. Na internetskim stranicama Grada Križevaca možete pronaći prijavnicu za edukaciju.

Ne propustite: