VOZAČI, OPREZ! Evo što policija posebno nadzire ovaj vikend

Iz PU koprivničko-križevačke apeliraju na vozače da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima u prometu na cesti, već da koriste ili usluge taksi-službe ili javnog prijevoza.

Ilustracija // Foto: Luka Krušec

Pojačan nadzor prometa na području Policijske uprave koprivničko-križevačke provodit će se od danas, petka, 14 sati, do ponedjeljka do 7 sati. Akcija se provodi s ciljem smanjivanja stradavanja sudionika u prometu i broja prometnih nesreća, te povećanjem razine sigurnosti prometa na cestama.

Tijekom pojačanog nadzora prometa vikendom posebna pozornost će se posvetiti nadzoru brzine kretanja, upravljanju vozilima pod utjecajem alkohola, droga i/ili lijekova, upravljanju vozilima prije stjecanja prava ili za vrijeme zabrane, te nadzoru korištenja sigurnosnog pojasa, što uključuje i pravilan prijevoz djece, nadzor pravilnog korištenja mobitela, nadzor mladih vozača i recidivista.

Iz PU koprivničko-križevačke apeliraju na vozače da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima u prometu na cesti, već da koriste ili usluge taksi-službe ili javnog prijevoza. Također podsjećaju na važnost poštivanja prometnih pravila.

Ne propustite: