VOZAČI, OPREZ Policija ovaj vikend ima veliku akciju u Podravini i Prigorju

Evo o čemu se radi...

Ilustracija // Foto: Luka Krušec

Kako bi se smanjilo stradavanje sudionika u prometu i broj prometnih nesreća te povećala razina sigurnosti prometa na cestama do 7 sati u ponedjeljak provodit će se pojačani nadzor prometa na području Policijske uprave koprivničko-križevačke.

“Tijekom pojačanog nadzora prometa vikendom posebna pozornost će se posvetiti nadzoru brzine kretanja, upravljanju vozilima pod utjecajem alkohola, droga i/ili lijekova, upravljanju vozilima prije stjecanja prava ili za vrijeme zabrane, te nadzoru korištenja sigurnosnog pojasa, što uključuje i pravilan prijevoz djece, nadzor pravilnog korištenja mobitela, nadzor mladih vozača i recidivista”, prioćili su iz policije.

U sklopu pojačanog nadzora Policijska postaja Križevci i Policijska postaja Đurđevac provest će preventivno-represivnu akciju nadzora alkoholiziranosti vozača, droge i mladih vozača, i to sa subote na nedjelju.

“Vozačima savjetujemo da nakon konzumacije alkoholnih pića, ne upravljaju vozilima u prometu na cesti, već da koriste institut dogovornog vozača ili usluge taksi-službe ili javnog prijevoza, kao i da ukoliko je moguće prenoće u vinogradima i slijedeći dan se upute kućama.

Vozače molimo da brzinu kretanja svojih vozila prilagode uvjetima na kolniku odnosno da na mokrim i klizavim kolnicima smanje brzinu kretanja. Također, vozači koji nisu položili vozački ispiti i ne posjeduju valjanu vozačku dozvolu, kao i vozači kojima je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom, molimo da ne upravljaju vozilima.

Za poseban oprez u prometu molimo mlade vozače i vozačice te ih molimo da vode računa da drže dovoljan razmak između svog vozila i vozila ispred sebe ili desnog ruba kolnika. Svim vozačima i putnicima u motornim vozilima savjetujemo da koriste ugrađene sigurnosne pojaseve i da na ispravan način koriste dječje autosjedalice, a vozače i pješake molimo da tijekom sudjelovanja u prometu ne koriste mobitele i slične uređaje koji odvlače pozornost”, kazali su iz policije.

Ne propustite: