VOZAČI, PAŽNJA Evo što policija ovog vikenda pojačano nadzire

Provodit će se pojačani nadzor prometa na području Policijske uprave koprivničko-križevačke.

Ilustracija // Foto: Luka Krušec

S ciljem smanjenja stradavanja sudionika u prometu i broja prometnih nesreća, te povećanja razine sigurnosti prometa na cestama, danas, u petak od 14 sati, do 7 sati u ponedjeljak, provodit će se pojačani nadzor prometa na području Policijske uprave koprivničko-križevačke.

Posebna pozornost će se tijekom pojačanog nadzora prometa vikendom posvetiti nadzoru brzine kretanja, upravljanju vozilima pod utjecajem alkohola, droga i/ili lijekova, upravljanju vozilima prije stjecanja prava ili za vrijeme zabrane te nadzoru korištenja sigurnosnog pojasa, što uključuje i pravilan prijevoz djece, nadzor pravilnog korištenja mobitela, nadzor mladih vozača i recidivista.

U sklopu pojačanog nadzora, u noći sa subote na nedjelju će se na području Policijske postaje Đurđevac provest akcija nadzora alkohola i mladih vozača.

Podsjetimo, vozači nakon konzumacije alkohola ne trebaju voziti, već pronaći drugi siguran način za povratak kući. Osim toga, s obzirom na vremenske uvjete vožnju treba prilagoditi uvjetima na cesti, a oni koji nemaju vozačku dozvolu ne smiju upravljati vozilom.

Ne propustite: