VOZAČI, PAŽNJA Policija najavila novu veliku akciju u Podravini i Prigorju

Vozačima policija savjetuje da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima u prometu na cesti, već da koriste institut dogovornog vozača ili usluge taksi-službe ili javnog prijevoza...

Ilustracija // Foto: PU krapinsko-zagorska

Kako bi se smanjilo stradavanje sudionika u prometu i broj prometnih nesreća te povećala razina sigurnosti prometa na cestama, od 14 sati u petak, 15. studenoga, do 7 sati u ponedjeljak, 18. studenoga, provodit će se pojačani nadzor prometa na području Policijske uprave koprivničko-križevačke.

Tijekom pojačanog nadzora prometa vikendom posebna pozornost će se posvetiti nadzoru brzine kretanja, upravljanju vozilima pod utjecajem alkohola, droga i/ili lijekova, upravljanju vozilima prije stjecanja prava ili za vrijeme zabrane te nadzoru korištenja sigurnosnog pojasa, što uključuje i pravilan prijevoz djece, nadzor pravilnog korištenja mobitela, nadzor mladih vozača i recidivista.

U sklopu pojačanog nadzora dana, 16./17. studenoga na području Policijske postaje Đurđevac provest će se akcija nadzora alkohola i mladih vozača.

Vozačima policija savjetuje da nakon konzumacije alkoholnih pića ne upravljaju vozilima u prometu na cesti, već da koriste institut dogovornog vozača ili usluge taksi-službe ili javnog prijevoza.

Obzirom na najavljenu prognozu vremena, građane mole da brzinu kretanja svojih vozila prilagode uvjetima na kolniku, odnosno da na mokrim i klizavim kolnicima te u uvjetima smanjene vidljivosti, smanje brzinu kretanja. Također, građane koji nisu položili vozački ispiti i ne posjeduju valjanu vozačku dozvolu, kao i građane kojima je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom, mole da ne upravljaju vozilima. Za poseban oprez u prometu mole mlade vozače i vozačice te ih mole da vode računa da drže dovoljan razmak između svog vozila i vozila ispred sebe ili desnog ruba kolnika.

Svim vozačima i putnicima u motornim vozilima savjetuju da koriste ugrađene sigurnosne pojaseve i da na ispravan način koriste dječje autosjedalice, a vozače i pješake mole da tijekom sudjelovanja u prometu ne koriste mobitele i slične uređaje koji odvlače pozornost.

Ne propustite: