Četvrtak, 7. srpnja 2022.

Vozačica s 2,77 promila skrivila nesreću u kojoj je teško ozlijeđen 58-godišnjak

Na njezino je vozilo naletio osobni automobil kojim je upravljao 58-godišnjak, a kretao se desnom prometnom trakom u istom smjeru dok je u cilju izbjegavanja naleta skrenuo desno

Preporučujemo

U srijedu oko 16.35 sati 39-godišnjakinja je pod utjecajem alkohola od 2,77 promila upravljala osobnim automobilom marke VW Golf našičkih registarskih oznaka, a kretala se lijevom prometnom trakom sjevernog kolnika autoceste A3 u smjeru zapada.

Dolaskom za 300 metara istočnije od kilometarske oznake 66 km skrenula je neoprezno ulijevo, a da se nije uvjerila da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu te je sletjela na mekani teren koji se nalazi na razdjelniku sjevernog i južnog kolnika i potom udarila u dvostruku zaštitnu metalnu ogradu, priopćila je Policijska uprava zagrebačka.

Odmah nakon toga krenula je vožnjom unazad u smjeru istoka da bi zatim započela neopreznu radnju vozilom u prometu skrećući polukružno udesno polukružno, a da se nije uvjerila da to može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu.

Na njezino je vozilo tada naletio osobni automobil marke Dacia Duster sisačkih registarskih oznaka kojim je upravljao 58-godišnjak, a kretao se desnom prometnom trakom istog kolnika u istom smjeru dok je u cilju izbjegavanja naleta skrenuo desno.

U prometnoj nesreći teško je ozlijeđen 58-godišnjak, dok je 39-godišnjakinja lakše ozlijeđena, a liječnička pomoć pružena im je u Kliničkoj bolnici Dubrava.

Očevid prometne nesreće obavio je zamjenik Općinskog državnog odvjetnika u Velikoj Gorici uz asistenciju Ekipe za očevide I. postaje prometne policije Zagreb, stoji u izvješću PU zagrebačke.

- Advertisement -

Najnovije objave