Petak, 2. prosinca 2022.

Vožnjom unatrag udario 84-godišnju pješakinju, teško je ozlijeđena

84-godišnjakinja se kretala po biciklističkoj traci, a da nije bila označena nekim izvorom svjetlosti ili reflektirajućom materijom

Preporučujemo

U prometnoj nesreći koja se dogodila u petak, 4. studenoga, oko 18.30 sati u Ulici braće Radić u Pribislavcu teško je ozlijeđena 84-godišnjakinja.

“Vozač (51) osobnog automobila čakovečkih registarskih oznaka s područja Pribislavca obavljao je vožnju unatrag, s obilježenog parkirališta ispred trgovine, na kolnik ulice, a da se prethodno nije uvjerio da tu radnju može učiniti bez opasnosti za druge sudionike u prometu ili imovinu, ne vodeći pritom računa o položaju vozila te o smjeru i brzini kretanja. Zbog toga je stražnjim dijelom automobila udario u 84-godišnju pješakinju koja se kretala po biciklističkoj traci, a da nije noću bila označena nekim izvorom svjetlosti ili reflektirajućom materijom”, stoji u priopćenju Policijske uprave međimurske.

Uslijed udara 84-godišnjakinja je oborena na kolnik te je vozilom hitne pomoći prevezena u Županijsku bolnicu Čakovec gdje je utvrđeno da je zadobila tešku tjelesnu ozljedu te je zadržana na liječenju.

Protiv 51-godišnjaka će se podnijeti kaznena prijava zbog kaznenog djela izazivanje prometne nesreće u cestovnom prometu nadležnom državnom odvjetniku, dok protiv pješakinje slijedi obavijest o počinjenom prekršaju zbog prekršaja Zakona o sigurnosti prometa na cestama, stoji u policijskom priopćenju.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti