VRATA ZATVORILO 4300 KLADIONICA U Albaniji zabranjeno kockanje

Zabrana kockanja ne odnosi se samo na kafiće s kladionicama, već i na online klađenje i kockarnice, koje su se do sada mogle naći u blizini škola, ali će sada biti dozvoljene samo u hotelima s pet zvjezdica.

Foto: srpskacafe.com

U Albaniji, jednoj od najsiromašnijih evropskih zemalja, kockanje je od 1. siječnja 2019. godine zabranjeno. Vlasti žele ograničiti negativne utjecaje kockanja na mnoge obitelji ovom mjerom, piše Fokus.ba.

U skladu sa zakonom koji je stupio na snagu, vrata je moralo zatvoriti oko 4300 kladionica, koje su rasle u gotovo svakom kutku Albanije u posljednjih nekoliko godina.

U zemlji s 2,8 milijuna stanovnika imali su izuzetno veliki broj kladioničara po broju stanovnika – jedan na 670 stanovnika, što je mnogo više nego u susjednim balkanskim zemljama i zapadnoj Europi.

Zabrana kockanja ne odnosi se samo na kafiće s kladionicama, već i na online klađenje i kockarnice, koje su se do sada mogle naći u blizini škola, ali će sada biti dozvoljene samo u hotelima s pet zvjezdica, izvještava Indikator.ba.

Foto: srpskacafe.com
Ne propustite: