VRHOVNI SUD Nuši Bunić kazna za ubojstvo bivšeg dečka povećana na 14 godina zatvora

U cijelosti je, kao neosnovana, odbijena žalba okrivljenice.

Nuša bunić dolazi na sud // Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL (preuzeto s Međimurskih novina)

Vrhovni sud usvojio je žalbu Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu protiv prvostupanjske presude Županijskog suda u odnosu na visinu kazne izrečene Nuši Bunić zbog počinjenog kaznenog djela ubojstva.

Prvostupanjskom presudom 23-godišnjakinja je proglašena krivom što je 15. lipnja 2017. u Varaždinu, na livadi pored Drave, nožem ubola 30-godišnjeg bivšeg dečka Nikolu Tureka u vrat i usmrtila ga, a osuđena je na kaznu zatvora u trajanju od 12 godina.

Vrhovni sud prihvatio je žalbu državnog odvjetnika i preinačio presudu tako da je izrekao 23-godišnjakinji kaznu zatvora u trajanju od 14 godina, utvrdivši da prvostupanjski sud nije pravilno vrednovao utvrđene otegotne okolnosti, kao i da je precijenio značaj olakotnih okolnosti i zbog toga izrekao preblagu kaznu. U cijelosti je, kao neosnovana, odbijena žalba okrivljenice.

Prema optužnici, nakon što je Tureka ubola nožem, Nuša je pobjegla s mjesta događaja, a ranjeni Nikola pokušao je autom doći do bolnice. Međutim, zbog obilnog krvarenja je pao u šok i dobio moždani udar. Onesviještenog ga je u Kumičićevoj ulici u Varaždinu pronašao prolaznik te je prevezen u varaždinsku bolnicu. No, zbog teških je ozljeda, dva dana kasnije preminuo u bolnici.

Nikola Turek // Foto: Facebook
Nikola Turek // Foto: Facebook
Ne propustite: