VRIJEDAN PROJEKT Osnovnoškolci iz Velikog i Malog Bukovca pohađat će nastavu u jednoj smjeni

Riječ je o prihvaćanju kapitalnog projekta rekonstrukcije postojećeg objekta dvorane Osnovne škole Veliki Bukovec kojom će se veći dio urediti u novu sportsku dvoranu, a manji dio prenamijeniti u prostor za nastavu i ostale potrebne prostore.

Foto: Općina Veliki Bukovec

Velike novosti stižu za osnovnoškolce s područja Općina Veliki i Mali Bukovec. Naime, pridružit će se svojim vršnjacima širom županije u pohađanju nastave u jednoj smjeni.

Nakon što su Općinska vijeća Velikog i Malog Bukovca prihvatila odluke o sufinanciranju rekonstrukcije škole, koja ujedno znači i povećanje broja učionica i ostalog pratećeg sadržaja, takvu je odluku donijela i Varaždinska županija na sjednici Skupštine koja je održana u četvrtak.

Sjednica Općinskog vijeća Velikog Bukovca // Foto: Općina Veliki Bukovec

Riječ je o prihvaćanju kapitalnog projekta rekonstrukcije postojećeg objekta dvorane Osnovne škole Veliki Bukovec kojom će se veći dio urediti u novu sportsku dvoranu, a manji dio prenamijeniti u prostor za nastavu i ostale potrebne prostore.

Bit će to veliko olakšanje za mještane osnovnoškolske dobi obiju općina, ali i za njihove roditelje budući da će se osim pohađanja nastave u jednoj smjeni moći organizirati i boravak djece u školi nakon nastave do povratka roditelja s posla.

“Ovo je velika stvar za naše dvije Općine. Nastava u jednoj smjeni rješava mnoge probleme mladih roditelja čija djeca pohađaju školu. Sada će biti jednostavnije organizirati nastavu, i boravak poslije nastave, ali i korištenje škole te nove veće sportske dvorane za razne druge potrebe u poslijepodnevnim i večernjim satima”, izjavio je načelnik Općine Veliki Bukovec, Franjo Vrbanić i podsjetio da je Općinsko vijeće već ranije prihvatilo odluku o sufinanciranju rekonstrukcije.

Osnovnu školu Veliki Bukovec pohađa 263 učenika, s područja Općina Mali i Veliki Bukovec, organiziranih u 18 razrednih odjela, a u školi su zaposlena 43 djelatnika.

Škola trenutno ima organiziranu nastavu u dvije smjene. Škola ima neiskorišteni prostor u dijelu građevine (dvorane) čija je konstrukcija izgrađena još 1996. godine kao trodijelna sportska dvorana, no do danas nije dovršena u skladu s početnim projektom.

“Početkom 2000. godine prenamjenom je trećina prostora uređena u jednodijelnu sportsku dvoranu, a preostale dvije trećine građevine do danas su ostavljene neiskorištene. Godine 2017. izrađena je projektna dokumentacija kojom se rekonstruira ukupni prostor za potrebe organizacije nastave u jednoj smjeni pa se dobiva potrebni učionički prostor, nova školska kuhinja s blagovaonom, novi ulaz u školu te ostali prateći prostor u skladu sa školskim pedagoškim standardom. Isto tako uredit će se nova i veća dvodijelna dvorana koja je također u skladu sa školskim pedagoškim standardom”, pojasnio je načelnik Općine Mali Bukovec i HSS-ov član Županijske skupštine Darko Marković.

On je svojim glasom na sjednici Skupštine u četvrtak podržao ovakvu odluku, koja je usvojena jednoglasno, a koja znači bolje standarde u obrazovanju.

Ujedno je podsjetio da je i Općinsko vijeće Malog Bukovca također podržalo odluku da Općina sudjeluje u sufinanciranju cijelog projekta, odnosno stvaranju boljih obrazovnih uvjeta za male mještane obiju općina.

Planirana vrijednost kapitalnog projekta, na bazi projektiranih cijena, iznosi 13 milijuna kuna.

Sufinancirat će Općine Veliki Bukovec i Mali Bukovec u dijelu od 25% i Varaždinska županija preostalih 75% sredstvima planiranim u tri proračunske godine, 2019., 2020. i 2021. godini, priopćili su iz Općine Veliki Bukovec.

Ne propustite: