VRIJEDNI VRTIĆARCI Njima rad u vrtu ne predstavlja problem

Okopali su biljke, grabljali, nosili korov u kompostište, zalijevali posađeni špinat, ubrali tikvice za juhu, izvadili luk i posijali su zelenu salatu.

Foto: Dječji vrtić Maslačak Đurđevac

U Dječjem vrtiću Maslačak u Đurđevcu radi se na tome da djeca naprestano uče nešto novo, surađuju, postaju prijatelji.

Sve navedeno djeci u ranoj dobi pruža mogućnost zdravog i prirodnog razvoja. Dijete je već od prvih dana svjesno i aktivno biće, sposobno za interakciju sa svojom okolinom. Ono je cjelovito biće sa specifičnim potrebama, pravima i kulturom znanja i aktivno sudjeluje u svojem razvoju.

Za djetetovo kvalitetno učenje jako je važno prostorno i materijalno okruženje koje ga potiče na aktivnost, situacijsko i suradničko učenje. Stalna dostupnost materijala, omogućuje neovisnost i autonomiju u učenju. Okruženje mora omogućiti djetetu istraživanje.

Tako su vrtićarci iz dječjih skupina Kikići i Ježići istraživali i radili u svojem vrtu koji se nalazi u dvorištu vrtića. Tijekom cijelog prošlog tjedna bili su vrijedni, okopali su biljke, grabljali, nosili korov u kompostište, zalijevali posađeni špinat, ubrali tikvice za juhu, izvadili luk i posijali su zelenu salatu, stoji na internetskim stranicama Grada Đurđevca.

Ne propustite: