Četvrtak, 8. prosinca 2022.

Za 500 eura kombijem pokušao preko granice ‘prebaciti’ više stranaca bez ‘papira’

S njima je postupao na nečovječan i ponižavajući način tako da ih je smjestio u tovarni prostor vozila bez ventilacije, prozora i sjedala, natiskane tako da su sjedili po podu i jedan na drugome te su jedva imali zraka

Preporučujemo

Općinsko državno odvjetništvo podiglo je pred Općinskim sudom u Čakovcu optužnicu protiv 23-godišnjeg državljanina Belgije zbog počinjenja kaznenog djela protuzakonitog ulaženja, kretanja i boravka u Hrvatskoj, drugoj državi članici Europske unije ili potpisnici Šengenskog sporazuma.

Tereti se da je 29. listopada kod Slavonskog Broda, zajedno s još dvije osobe, za nagradu od 500 eura preuzeo na prijevoz u kombi vozilo više stranih državljana koji nisu imali putne isprave, vizu niti odobren boravak unutar Hrvatske ili Šengenskog prostora te s njima postupao na nečovječan i ponižavajući način tako da ih je smjestio u tovarni prostor vozila bez ventilacije, prozora i sjedala, natiskane tako da su sjedili po podu i jedan na drugome te su jedva imali zraka.

Tereti ga se da ih je tako dovezao u neposrednu blizinu državne granice sa Slovenijom, gdje su ih zatekli policajci.

Mladić se nalazi u istražnom zatvoru, a u optužnici je predloženo da se istražni zatvor produlji zbog opasnosti od bijega.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti