ZA LJUBITELJE FINE KAPLJICE Održana je Ludbreška vinska cesta

Polazna postaja na kojoj se mogla kupiti vinska putovnica bio je vinski podrum "Trsek" gdje je organiziran prigodni program uz prezentaciju projekta “Zeleno želimo”.

Foto: Grad Ludbreg

Ludbreška vinska cesta u subotu je otvorila vrata svojih vinskih podruma.

Vinskom putovnicom posjetitelji su imali priliku uživati u eno-gastro ponudi na pet postaja Ludbreške vinske ceste: Restoran “Arabela” Globočec, Vinski podrum “Makar”, Vinska kuća “Kirić”, Vinarija “Stručić” i Agroturizam “Kežman”.

Polazna postaja na kojoj se mogla kupiti vinska putovnica bio je vinski podrum “Trsek” gdje je organiziran prigodni program uz prezentaciju projekta “Zeleno želimo”.

Tamo je održana i izložba ručnih radova i prezentacija lokalnih ponuđača i lokalnih ludbreških proizvoda.

Cjelodnevni program završio je kod kipa svetog Vinka s vidikovcem gdje je na prigodan način obilježen i Dan ludbreškog vinogorja.

Ovogodišnji Dan otvorenih vrata vinskih podruma ujedno je bio i 4. događaj u sklopu projekta “Zeleno želimo” koji je sufinanciran iz Programa suradnje Interreg V-A Slovenija-Hrvatska 2014.-2020, a kojem je cilj izrada i implementacija novih sadržaja i proizvoda utemeljenih na aktivnom uključivanju baštine u turističku ponudu. U sklopu projekta nastat će nekoliko mikroproizvoda, a ludbreški mikroproizvod je upravo vino, stoji na internetskim stranicama Grada Ludbrega.

Ne propustite: