Zagrebački reperi Implied Complex: Jedini u Hrvatskoj miješamo engleski i hrvatski rap

Zagrebačka hip hop grupa već snima spotove, producira glazbu i surađuje s popularnim Youtuberom.

Snimanje spota za pjesmu Gramz // Foto: Privatna arhiva
Snimanje spota za pjesmu Gramz // Foto: Privatna arhiva

Implied Complex zagrebački je hip hop duo koji se na glazbenoj sceni nalazi tek godinu dana. Njihova zanimljiva priča potaknula nas je na razgovor s Vedranom, poznatijim pod umjetničkim imenom Hardfind, koji nam je otkrio po čemu se ističu i kako su već uspjeli snimiti dva glazbena spota.

– Grupa se polako počela stvarati u ovo vrijeme prošle godine. Tada smo se upoznali Patrik Peremin (Pax) i ja. Poslije nam se pridružio još jedan član, ali ga je ubrzo zamijenio moj prijatelj Fran Haračić (Hans). Pax je izašao iz grupe prije par mjeseci, a sada sam u tome s Hansom, kojeg poznajem cijeli život – govori Vedran o počecima.

Jedan od razloga po čemu se reperi s Knežije ističu jest vlastita produkcija glazbe. I dok ostale manje hip hop skupine koriste popularne melodije da bi izbile na scenu, Vedran sam producira glazbu za njihove pjesme. No, još je važnija činjenica da dečki iz Implied Complexa miješaju rap na hrvatskom i engleskom, što ih čini jedinstvenima u Hrvatskoj.

– Mi smo jedina hip hop grupa u Hrvatskoj koja miješa hrvatski i engleski rap. Naš cilj je da budemo što raznovrsniji i time se počinjemo isticati. Dosad smo izbacili razne pjesme, ali najznačajnije su Wolf Street, Gramz, Sphere i Creepz. U početku su nas ljudi kritizirali zato što Hans repa na hrvatskom, a ja na engleskom. Ipak, sada im se počinje sviđati naša jedinstvenost – nastavlja Vedran.

Hardfind naglašava da im pri stvaranju video spotova pomaže popularni Youtube bloger, Chempo, koji je nedavno prisustvao konvenciji istaknutih blogera u Srbiji.

– On je prijatelj kojeg smo Hans i ja upoznali. Kao i većina hrvatske mladeži, znali smo tko je Chempo i pitali smo ga bi li nam mogao snimiti spot. Chempo je pristao i od tada nam snimio još jedan spot i nadam se da ćemo nastaviti raditi zajedno – kazao je naposljetku Vedran.

Talentirani duo Implied Complex nastavlja s radom, nadajući se da će njihovo vrijeme doći uskoro. Dečki nemaju razloga za brigu – noviteti koje uvode na hip hop scenu predodređeni su za uspjeh.

Ne propustite: