ZAHTJEVNA TKANINA Održana prezentacija o svili, svilarstvu i tehnikama oslikavanja svile

Na izložbi su se mogli razgledati razni unikatni predmeti od svile koje Slavica Vitković oslikava već 15-ak godina.

Foto: Dom za starije i nemoćne osobe Koprivnica

U četvrtak je u Domu za starije i nemoćne osobe Koprivnica održana prezentacija o svili i svilarstvu u Koprivnici, Podravini i Hrvatskoj te tehnikama oslikavanja svile.

Prezentaciju su održali pitomačka umjetnica Slavica Vitković i đurđevački povjesničar Nikola Csik. Prisustvovali su i zamjenik župana Koprivničko-križevačke županije Ratimir Ljubić, ravnateljica Doma Vesna Križan i etnologinja Muzeja grada Koprivnice Vesna Peršić Kovač.

Zamjenik Ljubić uvodno je pozdravio sve prisutne i zahvalio svima koji su došli podržati ovu jedinstvenu vrstu umjetnosti te kazao kako se bogatstvo umjetničkog izričaja može opisati na razne načine, a oslikavanje svile je jedan od najljepših te zbog zahtjevnosti izvedbe ima posebnu draž i vrijednost.

Na izložbi su se mogli razgledati razni unikatni predmeti od svile koje Slavica Vitković oslikava već 15-ak godina, a održana je i edukativna prezentacija pod nazivom “Svila kraljica vlakana”.

Tom je prezentacijom Nikola Csik posjetiteljima približio kolika je važnost svilarstva i svilogojstva u gospodarskoj povijesti Hrvatske.

Foto: Dom za starije i nemoćne osobe Koprivnica

Ne propustite: