ZAHVALJUJUĆI LJUDIMA VELIKOG SRCA U 2019. godini prikupljeno je 5711 doza krvi na području koprivničkog Crvenog križa

Zabilježeno je čak 235 novih darivatelja krvi.

Foto: GDCK

Gradsko društvo Crvenog križa Koprivnica može se pohvaliti time da je već godinama u samom vrhu po prikupljenim dozama krvi u Hrvatskoj. Zahvaljujući dobrovoljnim darivateljima krvi, koji nesebično daruju dio sebe, i u 2019. godini GDCK Koprivnica bit će među najuspješnijima u Hrvatskoj.

Akcije dobrovoljnog darivanja krvi održane od 9. do 13. prosinca, ujedno su i posljednje ove godine. Na gradskim akcijama prikupljene su 385 doze krvi, a na akcijama u Koprivničkom Ivancu, Tvornici Danici, Goli i Novigradu Podravskom 125 doza krvi.

U 2019. godini GDCK Koprivnica organiziralo je i provelo ukupno 85 akcija dobrovoljnog darivanja krvi u Koprivnici i 11 okolnih općina s područja svog djelovanja. Najviše akcija, njih 36, bilo je u sjedištu Gradskog društva Crvenog križa Koprivnica, a ostale su provedene u Društvima dobrovoljnih darivatelja krvi u Koprivnici – Hrvatske željeznice, Policijska uprava Koprivničko- križevačka, Podravka, Belupo, Tvornica Danica, Vegeta i Podravka jela, Komunalac, KC vode, KC plin, Opća bolnica “Dr. Tomislav Bardek”, u Srednjoj i Obrtničkoj školi, Gimnaziji “Fran Galović”, te u Koprivničkim Bregima, Sokolovcu, Hlebinama, Rasinji, Goli, Koprivničkom Ivancu, Đelekovcu, Drnju, Legradu, Peterancu i Novigradu Podravskom.

Na akcijama u 2019. godini ukupno je prikupljeno 5711 doza krvi, a zabilježeno je čak 235 novih darivatelja krvi.

Čak je desetero darivatelja u ovoj godini krv darovalo po stoti put i time su postali članovi Kluba 100, koji okuplja dobrovoljne darivatelje krvi Koprivničko-križevačke županije koji su 100 i više puta darivali krv.

To su Josip Grabarić, Miroslav Resler, Đuro Špoljar, Anka Ledinski, Božidar Flis, Vlado Šarec, Ivan Ledinski, Željko Crnjaković, Zlatko Međimorec i Đuro Mihoci.

“Hvala svima koji su i ove godine pridonijeli nesebičnom davanju dijela sebe za spas drugih i vidimo se na akcijama darivanja krvi 20. siječnja 2020. u Gradskom društvu Crvenog križa Koprivnica”, poručili su iz GDCK Koprivnica.

Ne propustite: