Zanimljiv tjedan u knjižnicama: Tribina o GMO-u i film o Zambiji

U Knjižnici ''Franjo Marković'' u Križevcima uspremaju tribinu ''GMO naš svagdašnji'', a u Knjižnici i čitaonici ''Fran Galović'' u Koprivnici projekciju dokumentarnog filma ''Krađa Afrike''.

Ilustracija // Foto: pixabay.com

U Multimedijskom kulturnom centru Gradske knjižnice ”Franjo Marković” u Križevcima u utorak navečer vrijeme je rezervirano za zanimljivu tribinu. ”GMO naš svagdašnji” naziv je tribine koju organiziraju Ogranak Matice hrvatske u Križevcima i Visoko gospodarsko učilište u Križevcima.

Na tribini će o prednostima i manama GMO-a govoriti doc. dr. sc. Nenad Malenica sa Zavoda za molekularnu biologiju, Prirodoslovno-matematički fakultet u Zagrebu. Tribina počinje u 18 sati.

U koprivničkoj Knjižnici i čitaonici ”Fran Galović” u srijedu će prikazivati dokumentarni film ”Krađa Afrike”. Film će prikazivati u Čitaonici tiska u sklopu programa Zelena knjižnica, a u suradnji sa Zelenom akcijom.

Projekcija dokumentarnog filma koji na primjeru Zambije govori o globalnoj trgovini gdje novac i prirodni resursi idu samo u jednom smjeru počinje u 18 sati.

Ne propustite: