Subota, 10. prosinca 2022.

Zaražena je koronavirusom, ali to je nije spriječilo da se kreće po gradu

Lagala je policiji da joj je kretanje izvan svog doma dopustio epidemiolog. Policija je sve informacije provjerila i podnijela je protiv nje kaznenu prijavu

Preporučujemo

Policija je dovršila kriminalističko istraživanje nad 33-godišnjakinjom zbog kaznenog djela širenja i prenošenja zarazne bolesti.

Ona u subotu, 4. travnja u 13.45 sati, tijekom redovne provjere pridržavanja mjera samoizolacije, nije zatečena na prijavljenoj adresi prebivališta, već se kretala izvan svoga stana do stana svojih roditelja, odnosno iz jednog zagrebačkog kvarta u drugi, iako je bila dužna postupiti po uputi o samoizolaciji od strane nadležnog epidemiologa, i to u trajanju od 17. ožujka do 13. travnja, zbog dijagnosticirane zarazne bolesti Covid 19.

Tim je svojim ponašanjem u opasnost od širenja i prenošenja zarazne bolesti dovela stanare na adresi na kojoj prebiva i stanare na adresi na kojoj prebivaju njezini roditelji.

Naime, 33-godišnjakinja je policajcima izjavila kako je odobrenje da se udalji s adrese samoizolacije dobila od svog epidemiologa, no policajci su provjerili te navode te utvrdili kako to nije istina s obzirom na to da je njezin epidemiolog naglasio da joj takvu uputu nije dao, niti njoj niti bi isto učinio, odnosno rekao bilo kome drugome tko boluje od zarazne bolesti COVID – 19.

Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja, protiv 33-godišnjakinje je podnijeta kaznena prijava redovnim putem nadležnom državnom odvjetništvu.

- Advertisement -

Najnovije objave

Vezane vijesti