Zašto se stalno događaju nesreće kraj koprivničkih bazena

U posljednja dva tjedna dogodile su se dvije prometne nesreće na raskrižju Ulica Ivana Sabolića i Ulice Miroslava Krleže u Koprivnici. Policija poziva građane na oprez.

Opasno raskrižje Ulica Ivana Sabolića i Ulice Miroslava Krleže u Koprivnici // Foto: Čitatelj
Opasno raskrižje Ulica Ivana Sabolića i Ulice Miroslava Krleže u Koprivnici // Foto: Čitatelj

U posljednja dva tjedna dogodile su se dvije prometne nesreće na raskrižju Ulica Ivana Sabolića i Ulice Miroslava Krleže u Koprivnici.

Radi se o veoma frekventnom raskrižju (blizina škole, bazeni) na kojem je, s ciljem povećanja sigurnosti prometa, tijekom prošle godine izvršena rekonstrukcija kojom je izmijenjen način prometovanja.

“Novom regulacijom prometa prvenstvo prolaza dobila je Ulica Miroslava Krleže koja je sada glavna ulica, dok su smjerovi iz Ulice Ivana Sabolića prema odvojku Ulice Miklinovec i obrnuto sporedni. Kako bi se smanjio broj prometnih nesreća i stradalih, pozivamo sve sudionike u prometu na poštivanje prometnih propisa i prometne signalizacije, posebice poštivanje i postupanje po znaku STOP”, priopćila je koprivničko-križevačka policija.

Inače, oduzimanje prednosti prolaska i nepoštivanje znaka STOP glavni su uzročnik prometnih nesreća na koprivničkom području.

Samo prošle godine koprivnička prometna policija zabilježila je 304 prometne nesreće, od kojih je u 64 uzrok bio nepoštivanje prednosti prolaska.

Ne propustite: