Zašto u Koprivnici ne postoji niti jedan malonogometni klub

Osnutak jednog takvog kluba bio bi vrhunac našeg rada. I nas na Zimskoj ligi i ekipe koja vodi KC ligu - ističe predsjednik UMNK-a Sergej Milivojević.

Mali nogomet u Koprivnici živi lijepe dane. Barem onaj u zimskim mjesecima jer Ljetne lige nema već godinama u ozbiljnijoj varijanti.

Najzaslužniji za to su Koprivnička udruga za rekreativni sport i Udruga za mali nogomet Koprivnica. KURS je, naime, prije osam godina pokrenuo KC ligu, malonogometno prvenstvo koprivničkih rekreativaca i veterana, koja okuplja više od 250 igračica i igrača, dok je UMNK prije devet godina obnovio Zimsku ligu na kojoj tijekom mjesec dana nastupa gotovo 1000 igrača, od pionira preko seniora do veterana.

Za ekspanziju malog nogometa zaslužan je i Cageball koji u koprivničkom Pevecu u zimskim mjesecima gotovo da i nema slobodnog termina.

S druge strane, zanimljivo je da na sve te malonogometne ekipe ne postoji ni jedna koja bi bila registrirani malonogometni klub. Zašto je tome tako?

– Osnutak jednog takvog kluba bio bi vrhunac našeg rada. I nas na Zimskoj ligi i ekipe koja vodi KC ligu. Na žalost, problem je taj što bi se taj klub morao natjecati u nekom od službenih malonogometnih liga. Primjerice, Zagorci imaju četiri-pet malonogometnih klubova i oni imaju svoju ligu. Trenutačno ne postoji interes da se osnuje više klubova na području Podravine pa da se međusobno natječu u istoj ligi – rekao je predsjednik UMNK-a Sergej Milivojević.

On misli da bi bilo jako zanimljivo i publici interesantno da se tako nešto u neko skorije vrijeme ipak pokrene.

– Koprivničanci vole mali nogomet, ali on se sada uglavnom igra samo preko zime. Bilo bi sjajno da se igra tijekom cijele godine. No, ponavljam, taj neki klub ili dva koji bi se možda i osnovali, morali bi trenutačno igrati u drugim, okolnim županijama ili u Zagrebu. To bi bilo jako skupo i nerealno je očekivati da bi se našao netko koji bi to samo tako mogao financijski podnijeti. Vidjet ćemo što nam donosi budućnost – istaknuo je Milivojević.

Ne propustite: