ZAVRŠIO U ZATVORU Ukrao bicikl majci petero djece

Oslobođen je plaćanja troškova kaznenog postupka zbog lošeg imovinskog stanja.

Ilustracija

Općinski sud u Varaždinu javno je objavio sadržaj nepravomoćne presude objavljene početkom rujna kojom se 23-godišnjak iz Paraga osuđuje na 11 mjeseci zatvora zbog krađe bicikla u Varaždinu, javlja emedjimurje.hr.

Kazneno djelo višestruko osuđivani 23-godišnjak počinio je ispred jedne varaždinske kockarnice krajem veljače 2017. godine. On je ukrao ženski bicikl na kojem su u to vrijeme bile vrećice s prehrambenim proizvodima i torbica u kojoj su bili dvije bankovne kartice te sedam zdravstvenih kartica, vlasnice bicikla, njezinog supruga te petero djece.

Video nadzor snimio je krađu.

Muškarac je pred sudom rekao kako za krađu nije kriv, već da je taj biciklu uzeo jer mu je tako rekao prijatelj. No taj bicikl nije dao prijatelju, a istog dana zaustavila ga je policija i oduzela mu bicikl. Dodao je kako je provjerio i torbicu na biciklu, no u njoj nije bilo nikakvog novca.

Vlasnica bicikla svjedočila je na sudu i potvrdila da joj je tog dana bicikl ukraden, a dodala je kako ga više nema u posjedu jer joj je kasnije ponovo ukraden.

– Kad sam prolazila pokraj kockarnice na Banfici, morala sam na WC i ispred ulaza sam ostavila bicikl i sve stvari. Unutra sam se zadržala dvije do tri minute, a kad sam izašla van bicikla više nije bilo, niti vrećice i torbe – rekla je svjedokinja.

Istaknula je kako je bila jako ljuta zbog krađe te je sve odmah prijavila policiji.

Kod donošenja presude, sud je kao olakotnu okolnost uzeo loše materijalno stanje, dok mu je otežavajuća bila prethodna osuđivanost.

Za krađu bicikla23-godišnjak je dobio sedam mjeseci zatvora, a kako je u vrijeme počinjenja krađe već bio uvjetno osuđen na sedam mjeseci zatvora zbog drugog kaznenog djela, sud mu je odredio jedinstvenu kaznu zatvora u trajanju od 11 mjeseci.

Oslobođen je plaćanja troškova kaznenog postupka zbog lošeg imovinskog stanja.

Ne propustite: