ZAVRŠNI RADOVI Važna dionica: Veliki i Mali Bukovec spojeni novom prometnicom od 1,7 milijuna kuna

Obišao samo puno radilišta, a ovo mi je izuzetno bitna dionica, iz razloga jer smo napokon istočne općine Veliki i Mali Bukovec spojili i tranzitno s našom Županijom i Gradom Ludbregom - kaže varaždinski župan Predrag Štromar.

Foto: Varaždinska županija

Varaždinski župan Predrag Štromar zajedno s načelnicima Općine Veliki Bukovec Zvonkom Hlebarom i načelnikom Općine Mali Bukovec Darkom Markovićem obišao je završene radove na uređenju Županijske ceste 2076 koja spaja Mali Bukovec i Veliki Bukovec, čija je vrijednost 1,7 milijuna kuna, a financirala ih je Županijska uprava za ceste.

Župan je istaknuo da je jako zadovoljan uređenjem ove prometnice.

– Obišao samo puno radilišta, a ovo mi je izuzetno bitna dionica, iz razloga jer smo napokon istočne općine Veliki i Mali Bukovec spojili i tranzitno s našom Županijom i Gradom Ludbregom. Prije petnaestak godina bila je ideja da država preuzme ovu cestu, pošto cesta spaja Grad Ludbreg s Legradom i trebala je postati državna, no to je dugo trajalo i mi kao Županija nismo ulagali u tu cestu, nadajući se da će država to riješiti. Međutim, država nije ništa riješila pa smo odlučili napraviti pravu i kvalitetnu prometnicu i evo u tome smo i uspjeli. U četiri godine izgradili smo 7 kilometara ceste, uložili više od 7 milijuna kuna, a kroz desetak dana završit ćemo i uređenje bankine što je iznimno bitno za sigurnost prometa – rekao je župan Štromar.

Zadovoljan je bio načelnik općine Veliki Bukovec Zvonko Hlebar koji je istaknuo da su općine Mali i Veliki Bukovec bile gotovo izoliranje zbog lošeg stanja ceste, te je postojala velika opasnost od nezgode, no sada je to smanjeno na minimum.

Župan je u pratnji načelnika Općine Mali Bukovec Darka Markovića obišao i radove na asfaltiranju cesta kroz Sveti Petar i Lunjkovec što je također u potpunosti financirala Županijska uprava za ceste u iznosu od 350 tisuća kuna.

Nakon obilaska radova na uređenju ceste Veliki Bukovec – Mali Bukovec župan je s načelnikom Općine Veliki Bukovec Zvonkom Hlebarom te ravnateljicom OŠ Veliki Bukovec Željkom Bilić ispred škole razgovarao o prometnoj sigurnosti djece kroz izgradnju kružnog toka u blizini škole te najavio investiciju od oko 4 milijuna kuna u energetsku obnovu škole.

Ne propustite: