Ponedjeljak, 17. siječnja 2022.

Zbog nesvakidašnje pljačke u automat klubu glavnim akterima izrečene velike zatvorske kazne

Drugostupanjski sud je preinačio odluku Županijskog suda u Varaždinu tako da je 61-godišnjaka osudio na kaznu zatvora u trajanju od šest godina, a 46-godišnjakinji poništio odluku o djelomičnoj uvjetnoj osudi i osudio ju na bezuvjetnu kaznu zatvora u trajanju od dvije godine

Preporučujemo

Visoki kazneni sud Republike Hrvatske usvojio je žalbu Županijskog državnog odvjetništva u Varaždinu protiv prvostupanjske presude varaždinskog Županijskog suda u odnosu na kazne izrečene 61-godišnjaku i 46-godišnjakinji zbog počinjenog kaznenog djela razbojništva.

Prvostupanjskom presudom optuženi 61-godišnjak je osuđen na kaznu zatvora u trajanju od četiri godine, a optužena 46-godišnjakinja na kaznu zatvora u trajanju od dvije godine, od čega na 10 mjeseci bezuvjetno i 24 mjeseca uvjetno na tri godine.

Drugostupanjski sud je preinačio odluku Županijskog suda u Varaždinu tako da je 61-godišnjaka osudio na kaznu zatvora u trajanju od šest godina, a 46-godišnjakinji poništio odluku o djelomičnoj uvjetnoj osudi i osudio ju na bezuvjetnu kaznu zatvora u trajanju od dvije godine.

Prema odluci drugostupanjskog suda, Županijski sud u Varaždinu je okrivljenicima izrekao preblage kazne koje nisu adekvatne težini i okolnostima počinjenja kaznenog djela i višestrukoj osuđivanosti 61-godišnjaka za istovrsna kaznena djela.

Podsjetimo, ovo dvoje je 2. svibnja 2019. godine oko 5.45 sati u automat klubu u Čakovcu, djelujući zajednički temeljem prethodnog dogovora, a u cilju da se domognu većeg iznosa novca, izvelo pljačku.

Naime, tada 44-godišnja zaposlenica kluba, nakon ulaska čistačice, držala je vrata otvorenima i tako omogućila ulazak tada 59-godišnjaku, odnosno omogućila mu je da utrči u klub maskiran crnom tkaninom na licu i kapuljačom preko glave.

Držeći pištolj u ruci uperio ga je prema čistačici i odgurao ju prema blagajni, dok je zaposlenica automat kluba pritom glumila iznenađenje i ustrašenost pa je muškarac uzeo sa stola novac u iznosu većem od 60.000 kuna, koji je zaposlenica prethodno izvadila iz aparata za igre na sreću i pripremila za odnošenje.

Nakon što su izveli pljačku međusobno su podijelili oduzeti novac.

Najnovije objave