ZBOG UBOJSTVA SESTRE Smiljani Srnec još mjesec dana u istražnom zatvoru: postoji opasnost da će opet ubiti

Protekla tri mjeseca Smiljana Srnec (45) provela je u istražnom zatvoru pod sumnjom da je tijekom ljeta 2000. u obiteljskoj kući u Palovcu ubila mlađu sestru i stavila je u škrinju.

Smiljana Srnec izlazi sa Županijskog suda u Varaždinu // Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL (preuzeto s Međimurskih novina)

Točno je da je sutkinja produljila istražni zatvor za mjesec dana zbog opasnosti od ponavljanja kaznenog djela. Važno je naglasiti da su svi svjedoci ispitani pa više ne postoji opasnost od utjecaja na svjedoke, objasnio je glasnogovornik Županijskog suda u Varaždinu odluku sutkinje da Smiljani Srnec produlji istražni zatvor, pišu Međimurske novine.

– Sutkinja istrage je procijenila da je mjesec dana dovoljno vremena da Državno odvjetništvo iznese još preostale dokaze prije odluke hoće li podići optužnicu ili ne – rekao je on.

Protekla tri mjeseca Smiljana Srnec (45) provela je u zatvoru pod sumnjom da je tijekom ljeta 2000. u obiteljskoj kući u Palovcu ubila mlađu sestru i stavila je u škrinju. Istražni zatvor joj je sutkinja istrage Županijskog suda u Varaždinu odredila 20. veljače zbog opasnosti od utjecaja na svjedoke i zbog opasnosti od počinjenja novoga kaznenog djela, pišu 24sata.hr.

Ne propustite: