Nedjelja, 25. rujna 2022.

Zbog zdravstvenih problema oduzeta mu je vozačka, a on vozio s 3,69 promila

Nailaskom na raskrižje s kružnim tokom prometa zbog neprilagođene brzine kretanja, osobinama i stanju ceste, 48-godišnjak je automobilom sišao izvan kolnika na travnatu površinu

Preporučujemo

U srijedu nešto prije 18 sati na raskrižju s kružnim tokom prometa čakovečke južne obilaznice i gradske ceste koja povezuje Čakovec i Savsku Ves dogodila se prometna nesreća.

Kako je izvijestila Policijska uprava međimurska, nesreću je skrivio 48-godišnjak koji je južnom obilaznicom upravljao osobnim automobilom Chevrolet Lacetti koprivničkih registarskih oznaka, pod utjecajem alkohola od 3,69 promila i u vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta zbog zdravstvene nesposobnosti.

Nailaskom na raskrižje s kružnim tokom prometa zbog neprilagođene brzine kretanja, osobinama i stanju ceste, automobilom je sišao izvan kolnika na travnatu površinu središnjeg dijela kružnog toka, a u nastavku kretanja i na biciklističko-pješačku stazu te travnatu površinu uz rub kolnika južne obilaznice.

U prometnoj nesreći, na sreću, nije bilo ozlijeđenih sudionika, dok je na automobilu i cestovnoj infrastrukturi nastala materijalna šteta.

Vozač je uhićen i priveden u postaju prometne policije Čakovec.

Zbog počinjenja više prekršaja iz Zakona o sigurnosti prometa na cestama 48-godišnjak će se kazniti novčanom kaznom u ukupnom iznosu od 22.000 kuna uz izricanje zaštitne mjere zabrane upravljanja motornim vozila B kategorije u ukupnom trajanju od šest mjeseca, stoji u policijskom priopćenju.

Također, nakon pravomoćnosti odluka kojima je proglašen krivim za opisane prekršaje, vozaču će se u evidenciju upisati 12 negativnih prekršajnih bodova.

- Advertisement -

Najnovije objave