ZDRAV DORUČAK Mališani iz Dječjeg vrtića Maslačak učili o svim blagodatima jabuke

Za ovu temu je odabrana dječja odgojna skupina Pčelice koja je izradila plakat na tu temu.

Izvor fotografija: Grad Đurđevac

Dječji vrtić Maslačak i ove pedagoške godine nastavlja provoditi projekt Zdravog doručka, ali ovoga puta na nešto drugačiji način.

Za zdravi doručak vrtićarcima je predstavljena jabuka. Za ovu temu je odabrana dječja odgojna skupina Pčelice koja je izradila plakat na tu temu.

Djeca su se primila posla i slikali, modelirali, bojali i vagali jabuku, a glavnu kuharicu vrtića dočekali su u raznim aktivnostima. Najveću pažnju privuklo im je stablo s jabukama koje je za njih izradila odgojiteljica.

Glavna kuharica je pripremila razne vrste jabuka te su djeca prepoznavala boje. Na djeci razumljiv i prihvatljiv način ispričala im je o postanku jabuka te o važnosti jabuke u prehrani i zdravlju, zašto su jabuke voljeli kraljevi, koliko dugo raste i živi drvo jabuke te koje vitamine sadrži jabuka. Ujedno su djeca saznala gdje se jabuka ubire, kako dolazi u vrtić i trgovinu.

Ispričala im je što se sve od jabuka može napraviti, a probali su i sok od jabuka te se uključili u sjeckanje jabuka za kompot koji su nakon kuhanja degustirali. Naučili su čemu služi koštica i kako sadimo jabuku.

Rado su grickali komadiće jabuka kad su saznali kako jabuka pomaže u čišćenju zuba, a za vrijeme ove edukacije, bili su prepuni pitanja.

Sve ostale odgojne skupine dobile su jabuke za voćnu užinu.

Ne propustite: