Zdravim načinom života do lijepog tijela. Upoznajte Emu

Za ovakav način života treba si zacrtati cilj, biti uporan i nikada ne odustati. Moji bližnji su na sve to reagirali pozitivno, baš kako sam i očekivala. Prijatelji me također podržavaju i cijene moj trud – kaže Ema.

Ema Brajdić // Foto: Vedran Novosel
Ema Brajdić // Foto: Vedran Novosel

Ema Brajdić (21), studentica iz Slatine koja trenutno studira novinarstvo u Koprivnici, aktivno se bavi fitnessom. U teretanu ide godinu dana, a kaže kako je oduvijek voljela zdrav način života. Treninzi su joj postali svakodnevna aktivnost, a nada se kako će jednoga dana otići i na natjecanje u bikini fitness kategoriji. Zdrav način života počeo ju je privlačiti još u srednjoj školi kada je na internetu počela pregledavati videe i razne fotografije fitness modela. Kao i za sve ostalo, prvi koraci prema ulasku u taj svijet bili su teški.

– Oduvijek sam se divila građi tijela fitness modela i poželjela sam i sama tako izgledati. Prvo sam počela tražiti razne vježbe na internetu te ih izvoditi doma. Tražila sam i razne savjete u vezi prehrane na internetu i sve pokušala od doma za početak. Puno toga nisam razumjela pa nisam radila sve kako je trebalo. No, s vremenom sam naučila dosta toga i još uvijek učim – rekla je Ema.

Emin dan započinje doručkom, zatim slijedi ručak, te obrok prije teretane. Nakon treninga popije proteinski shake s dekstrozom te večera. Tijekom dana je na fakultetu,  a tada u svoju prehranu ubaci međuobrok. Kako kaže, da dođe do nekih većih rezultata trebalo joj je zapravo vrlo malo. Promjene opaža iz tjedna u tjedan jer je tip osobe na koju se brzo prima mišićna masa, a to joj je svakim danom još veća motivacija.

– Za ovakav način života treba si zacrtati cilj, biti uporan i nikada ne odustati. Moji bližnji su na sve to reagirali pozitivno, baš kako sam i očekivala. Prijatelji me također podržavaju i cijene moj trud – kaže Ema.

Prije treninga najčešće jede obrok koji uključuje zobenu kašu s voćem, cimetom i proteinima. Nakon treninga obavezan je proteinski shake s dekstrozom kako bi istrošeni mišići odmah dobili sve što im je potrebno za brzi oporavak. Od dodataka prehrani koristi samo proteine, a ponekad ni to. Otkrila nam je i što najčešće jede za svoj ‘cheat day’, dan koji je najdraži svakom sportašu.

– Obožavam ‘cheat day’ nedjeljom. Radi se o tome da cijeli tjedan jedem zdrave namirnice koje u sebi ne sadržavaju šećer. Tijelo mi se navikne na takav režim i na jake treninge te ga jednom tjednom moram malo šokirati unosom masnije i slađe hrane. Najviše za ‘cheat’ jedem čokoladu, kekse i Čokolino – priznala je Ema.

Na hranu troši mnogo novca. Kako kaže, najviše odlazi na kupovinu sira, jaja, mesa i ribe, jer su to namirnice koje svakodnevno koristi, a vrlo su skupe. Priznaje kako joj je teško bez menze, jer bi tako imala barem jedan do dva topla i besplatna obroka. U budućnosti planira ići i na bikini fitness natjecanja.

– Ako se budem natjecala to će svakako biti kategorija bikini fitness. Taj sport je stvarno preskup i potrebno je puno truda, novaca i vremena kako bi se izašlo na binu. Meni je sad na prvome mjestu završiti fakultet i još se bolje izgraditi pa ću vidjeti kako i što dalje – dodala je ona.

Kako je i Ema rekla, motivacija je ključ uspjeha. Ako želimo nešto postići, ne smijemo odustati, pa čak ni kada je najteže. Uvijek se treba sjetiti zbog čega smo se odlučili na promjene, a sve ostalo, uz trud i volju, doći će s vremenom na svoje.

Ne propustite: