ZELENA ČISTKA Održava se najveća ekološka akcija čišćenja okoliša

Cilj akcije je okupiti što više građana i podići njihovu svijest o važnosti brige za okolišem, očistiti cijelu Hrvatsku od otpada u samo jednom danu i promijeniti sliku Hrvatske.

Ilustracija // Foto: Grad Đurđevac

Najveća ekološka kampanja u Hrvatskoj je Zelena čistka koja se održava u diljem Lijepe naše. Grad Đurđevac je također prepoznao važnost brige za okoliš, pa će se u subotu održati spomenuta akcija.

Cilj akcije je okupiti što više građana i podići njihovu svijest o važnosti brige za okolišem, očistiti cijelu Hrvatsku od otpada u samo jednom danu i promijeniti sliku Hrvatske, te tako utjecati na podizanje svijesti građana o problemu neodgovornog odnosa prema otpadu.

Zelena čistka dio je globalnog pokreta Let’s do it! i godišnjih akcija World Cleanup (Očistimo svijet), koja okuplja aktivne građane i organizacije u najvećem volonterskom projektu u povijesti čovječanstva.

Iz Grada Đurđevca pozivaju sve gradske udruge, djelatnike gradskih ustanova, mjesne odbore i sve građane dobre volje da se odazovu ovoj akciji i daju svoj doprinos za uređenje zagađenog okoliša.

Akcija će se održati u park-šumi Borik s početkom u 10 sati, a okupljanje će biti na ulazu u park-šumu Borik (ispred prostorija Moto kluba Legenda).

Grad Đurđevac osigurat će uključivanje komunalne službe u nabavu kontejnera za sakupljanje otpada, odvoz sakupljenog otpada na odlagalište otpada, kao i nabavu potrebnog ručnog alata i opreme za sudionike akcije.

Ne propustite: