‘ŽELIM BITI MAJSTOR’ Održana završna konferencija projekta

Projekt je u zadnjih 18 mjeseci provodila Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije.

Foto: Koprivničko-križevačka županija

U prostorima Strukovne škole Đurđevac jučer je, u utorak, održana završna konferencija projekta “Želim biti majstor”. Konferenciji je u ime Koprivničko-križevačke županije prisustvovao zamjenik župana Ratimir Ljubić.

Nositelj projekta bila je Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije, a kao partneri su sudjelovali PORA Regionalna razvojna agencija Koprivničko-križevačke županije, Obrtničko učilište POUKA, Obrtnička škola Koprivnica, Srednja škola “Ivan Seljanec” Križevci i Strukovna škola Đurđevac.

Za provedbu projekta osigurana su bespovratna sredstva financirana u 100 postotnom iznosu iz Europskog socijalnog fonda, Operativnog programa “Učinkoviti ljudski potencijali 2014.-2020.”.

Projekt je u zadnjih 18 mjeseci provodila Obrtnička komora Koprivničko-križevačke županije, a cilj je bio motivirati nezaposlene osobe za uključivanje u procese cjeloživotnog učenja te povećati interes učenika za upise u programe obrazovanja za deficitarna zanimanja.

Tajnik županijske Obrtničke komore Božo Barać izrazio je zadovoljstvo rezultatima projekta te provedenim aktivnostima koje su, kako je istaknuo, uvelike pomogle da se strukovno obrazovanje ponovo nađe u fokusu javnosti.

Zamjenik župana Ljubić čestitao je svima sudionicima na uspješno realiziranom projektu istaknuvši kako je projekt ujedno i dokaz da se u partnerstvu škola i institucija može napraviti vrlo kvalitetan posao. Dodao je kako je Koprivničko-križevačka županija primjer sinergije županijske Obrtničke komore, škole i regionalne vlasti te kako je naša županija puno naprednija po pitanju upisnih politika u školske programe od nekih drugih županija.

“Nismo do kraja zadovoljni i težimo još većem uspjehu, a činjenica je da su potrebe na tržištu rada daleko veće od kadra koji izlazi iz naših strukovnih škola. Moramo više motivirati učenike i pomoći im kako bi nakon završetka škole odmah spremni krenuli na tržište rada”, naglasio je zamjenik Ljubić.

U ime projektnih partnera sudionicima konferencije obratio se ravnatelj Strukovne škole Đurđevac Darko Špoljar zahvalivši svima koji su sudjelovali uz želje da se suradnja nastavi i u budućnosti.

Voditeljica projekta i ravnateljica Obrtničkog učilišta POUKA Jasmina Sinovec prezentirala je ostvarene rezultate nakon čega je održan i Dan otvorenih vrata Strukovne škole Đurđevac prilikom kojeg su se svi zainteresirani mogli upoznati s radom i programima kojima škola raspolaže.

Konferenciji su uz učenike i profesore đurđevačke Strukovne škole prisustvovali i ravnateljica PORA-e regionalne razvojne agencije Koprivničko-križevačke županije Melita Birčić, ravnatelj Obrtničke škole Koprivnica Zlatko Martić, ravnateljica križevačke Srednje škole „Ivan Seljanec“ Gordana Juran Ratković te voditeljica đurđevačke Ispostave Hrvatskog zavoda za zapošljavanje Dijana Rupnik.

Izvor: Koprivničko-križevačka županija

Ne propustite: