Nedjelja, 25. rujna 2022.

Žena (53) s koprivničkog područja krivotvorila potvrdu o visini svoje mirovine pa dobila kredit od 90.000 kuna

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela prijevare i krivotvorenja isprave protiv osumnjičenih je podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu

Preporučujemo

Policajci su dovršili kriminalističko istraživanje nad 53-godišnjakinjom s koprivničkog područja i 34-godišnjakom sa zagrebačkog područja zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela prijevare i krivotvorenja isprave.

“Sumnja se da je prvoosumnjičena posredstvom drugoosumnjičenog pribavila i uporabila krivotvorenu potvrdu o visini svoje mirovine Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje i obavijesti banke o mirovinskim i invalidskim primanjima te dovela u zabludu djelatnike banke prilikom podnošenja zahtjeva za odobrenje kredita”, priopćili su iz koprivničko-križevačke policije.

Također, sumnja se da je drugoosumnjičeni na zahtjev prvoosumnjičene s istom u ožujku 2021. godine sklopio dogovor o usluzi financijske analize prilikom realizacije kredita za što mu je prvoosumnjičena platila uslugu od 12.000 kuna te je istoj ispunio zahtjev za kredit, navodeći lažne podatke o visini mirovinskih primanja prvoosumnjičene te krivotvorio potvrdu o visini mirovine prvoosumnjičene izdane od Hrvatskog zavoda za mirovinsko osiguranje i obavijesti banke o mirovinskim i invalidskim primanjima.

Na temelju krivotvorene dokumentacije osumnjičenoj je odobren i isplaćen kredit u visini od 90.000 kuna, a koji joj kredit ne bi bio odobren na osnovu stvarnih podataka o visini njenih mirovinskih primanja.

Zbog sumnje u počinjenje kaznenih djela prijevare i krivotvorenja isprave protiv osumnjičenih je podnijeta kaznena prijava nadležnom državnom odvjetništvu.

- Advertisement -

Najnovije objave