ŽESTOKE KRITIKE NA DAN(E) IZBORA Zoran Milanović: To je lopovluk i sramota! I baš zato – pobijedit ću!

Predsjednički izbori održat će se u nedjelju, 22. prosinca, a ako dođe do drugog kruga, što je i više nego izvjesno, na birališta ćemo ponovno u nedjelju, 5. siječnja 2020. godine.

Gradonačenik Koprivnice Mišel Jakšić i predsjednički kandidat SDP-a Zoran Milanović // Foto: Luka Krušec

Kao što smo već pisali, predsjednički izbori održat će se u nedjelju, 22. prosinca, a ako dođe do drugog kruga, što je i više nego izvjesno, na birališta ćemo ponovno u nedjelju, 5. siječnja 2020. godine.

Takvu odluku Vlade predsjednički kandidat SDP-a Zoran Milanović na svom je Facebooku komentirao riječima – lopovluk i sramota.

Naveo je tri razloga zbog čega to misli…

“1. HDZ želi smanjiti broj građana koji će glasati kako 22. prosinca u prvom krugu – kada se u Hrvatsku još nisu vratili svi koje je HDZ potjerao u Irsku – tako i 5. siječnja kada je više od 100.000 birača s obiteljima i djecom na odmoru za koji su štedjeli cijelu godinu i neće se moći vratiti u Hrvatsku na glasanje u drugom krugu.

2. Svjesno se ubija kampanju za drugi krug tempirajući je u vrijeme blagdana kako bi se sakrila sva ispraznost HDZ-ove kandidatkinje.

3. Odstupa se od prakse i pravila kojih se držala i Plenkovićeva politička majka, Jadranka Kosor, koja je 2009. prvi krug izbora raspisala između Božića i Nove godine.

Plenkoviću je cilj spriječiti građane da izaberu bolju Hrvatsku”, napisao je Milanović i zaključio:

I baš zato – pobijedit ću!

Ne propustite: