Zgrabi priliku: 80.000 kn za poduzetnike početnike i mikropoduzeća

Program ''Pokreni nešto svoje'' potiče projekte s pozitivnim društvenim utjecajem kroz savjetodavnu podršku i bespovratna financijska sredstva.

Ilustracija // Foto: pokreninestosvoje.hr

U Hrvatskoj je pokrenut program potpore poduzetničkim projektima namijenjen poduzetnicima početnicima i mikropoduzećima pod nazivom ”Pokreni nešto svoje”.

Program odgovara na potrebe poduzetnika vezane za početak i razvoj poslovanja. Ovaj novi razvojni program ACT Grupe potiče projekte s pozitivnim društvenim utjecajem kroz savjetodavnu podršku i bespovratna financijska sredstva. Za sufinanciranje projekata u okviru programa osiguran je iznos ukupne vrijednosti od 400.000,00 kuna, dok projekti koji se prijavljuju mogu biti sufinancirani u vrijednosti do 80.000,00 kuna. Program financira Philip Morris Zagreb d.o.o.

Program je namijenjen postojećim društvenim poduzećima, društvenim poduzećima u nastajanju, inovativnim start-upovima te poduzetnicima početnicima s društveno-poduzetničkom idejom ili poduzetničkom idejom koja će imati pozitivan utjecaj na društvo ili okoliš.

Aktivnosti za koje poduzetnici u sklopu ovog programa mogu tražiti bespovratna sredstva moraju biti provedene u Hrvatskoj, dok je važan kriterij za odabir postojanje inovacije koja dugoročno pozitivno utječe na poslovanje.

Prijave za natječaj otvorene su do 12. prosinca 2016. godine do 12:00 sati. Rezultati natječaja će biti objavljeni do 28. veljače 2017. na web stranicama programa www.pokreninestosvoje.hr, a početak provedbe projekata je 1. travnja 2017. godine

Ne propustite: