Zimska služba je spremna, ali građani će morati čistiti i sami

Uz vozni park Zimske službe spremno je i 500 tona soli. Građani će morati počistiti snijeg ispred svojih kuća, zgrada i poslovnih prostora, a vozači moraju paziti gdje će parkirati kako ne bi ometali rad Zimske službe.

Foto: koprivnica.hr

Koprivnička Zimska služba u voznom parku ima sedam kamiona, 11 traktora, tri utovarivača i dva gredera. Na smotri službe u dvorištu Kominga zamjenik koji obnaša dužnost gradonačelnika Koprivnice Mišel Jakšić napomenuo je kako je uz vozni park pripremljeno i 500 tona soli za posipavanje tako da zimski uvjeti ne bi trebali biti problem.

Foto: koprivnica.hr
Foto: koprivnica.hr

– Spremni smo za zimske uvjete, ali, naravno, nikad se ne zna koliko padalina i kakvi vremenski uvjeti nas mogu zadesiti – napomenuo je Jakšić.

Sezona zimskog održavanja nerazvrstanih cesta, trgova, parkirališta i staza u Gradu Koprivnici počinje 15. studenoga 2016. i  trajati će do 15. travnja 2017. godine. Koprivnička Zimska služba pobrinut će se da oko 252 kilometra cesta i 99 kilometara pješačko-biciklističkih staza i kad zapadne snijeg budu očišćeni i sigurni za korištenje u najkraćem mogućem roku.

Foto: koprivnica.hr
Foto: koprivnica.hr

Dio brige za zimsko održavanje je i na građanima. Morat će počistiti snijeg ispred svojih kuća, zgrada i poslovnih prostora, a na vozače se apelira da adekvatno opreme svoja vozila te ne parkiraju na kolnim ulazima ili cestama, pješačko-biciklističkim stazama i nogostupima jer na taj način mogu ometati rad vozila zimske službe.

Ne propustite: