ŽIVJETI ZDRAVO Varaždinci u subotu na Franjevačkom trgu mjere tlak i šećer u krv

Posjetitelji će se moći informirati o vrijednostima osam prirodnih liječnika - prehrane, tjelovježbe, vode, sunca, umjerenosti, zraka, odmora i povjerenja

Ilustracija // Foto: Pixabay.com

U sklopu Nacionalnog programa “Živjeti zdravo”, Varaždinci će u subotu imati priliku naučiti više o važnosti zdrave prehrane, tjelesnoj aktivnosti i izbjegavanju svih faktora koji povećavaju rizik od kroničnih bolesti. S početkom u 10 sati, na Franjevačkom trgu, svi zainteresirani moći će ujedno izmjeriti tlak i šećer u krvi.

Akciju organizira Zavod za javno zdravstvo Varaždinske županije u suradnji s učenicima i djelatnicima Srednje škole u Maruševcu, koji će posjetiteljima dijeliti promotivne materijale te će održati prigodni program pod nazivom “Osam prirodnih liječnika”.

Program je namijenjen zdravstvenom prosvjećivanju građana na interaktivan i praktičan način, uz pomoć postavljenih zdravstvenih stanica na kojima se posjetitelji mogu informirati o zdravstvenim vrijednostima prirode i pojedinih vrijednosti osam prirodnih liječnika – prehrane, tjelovježbe, vode, sunca, umjerenosti, zraka, odmora i povjerenja.