ZLOČIN KOJI JE ZGROZIO HRVATSKU Podignuta optužnica protiv Smiljane Srnec za ubojstvo mlađe sestre koja je pronađena u škrinji

Tereti se da je tijekom ljeta 2000. godine u obiteljskoj kući u Palovcu zadala svojoj sestri Jasmini Dominić, tada 23-godišnjakinju, najmanje pet snažnih udaraca tvrdim predmetom u glavu i nanijela joj višestruke prijelome kostiju u području glave uslijed čega je preminula. Čak 19 godina kasnije njezino tijelo u škrinji u kući u međimurskom mjestu Palovcu našao je zaručnik Smiljanine najstarije kćeri.

Smiljana Srnec izlazi sa Županijskog suda u Varaždinu // Foto: Vjeran Žganec Rogulja/PIXSELL (preuzeto s Međimurskih novina)

Županijsko državno odvjetništvo u Varaždinu je, nakon provedene istrage, podiglo pred tamošnjim Županijskim sudom optužnicu protiv Smiljane Srnec (45) zbog počinjenja kaznenog djela ubojstva.

Optužnicom se tereti da je tijekom ljeta 2000. godine u obiteljskoj kući u Palovcu zadala svojoj sestri Jasmini Dominić, tada 23-godišnjakinju, najmanje pet snažnih udaraca tvrdim predmetom u glavu i nanijela joj višestruke prijelome kostiju u području glave.

Uslijed zadobivenih teških ozljeda Jasmina je preminula.

U optužnici je predloženo da se Smiljani produlji istražni zatvor zbog opasnosti od ponavljanja kaznenih djela.

Podsjetimo, Jasmina je nestala negdje u kolovozu 2000. godine. Tek pet godina kasnije, 16. kolovoza 2005. njezin nestanak prijavljuju policiji u Čakovcu.

U subotu, 16. veljače, čak 19 godina kasnije, njezino tijelo u škrinji u kući u međimurskom mjestu Palovcu našao je zaručnik Smiljanine najstarije kćeri.

Ne propustite: