Zrinskicama 11, Kokicama 9 pogodaka razlike

Obje ekipe uvjerljivim su slavljima napredovale za jedno mjesto na ljestvici Prve hrvatske rukometne lige.

Ilustracija // Foto: ŽRK Koka Varaždin Facebook
Ilustracija // Foto: ŽRK Koka Varaždin Facebook

Rukometašice čakovečkog Zrinskog i varaždinske Koke odigrale su proteklog vikenda utakmice osmoga kola Prve HRL za žene. Obje ekipe uvjerljivim su slavljima napredovale za jedno mjesto na ljestvici.

Zrinskice su u subotu ugostile pretposljednji Osijek i od prve minute pokazale u kojem će se smjeru kretati rezultat. Nakon prvoga dijela Čakovčanke su imale prednost od 17:8, a nekoliko minuta ranije iznosila je i deset razlike.

Početkom nastavka domaće igračice nisu spuštale nogu s gasa, stvorivši i više nego dovoljnu zalihu za mirno privođenje utakmice kraju. Konačni rezultat iznosio je 32:21.

Nešto drugačiji scenarij bio je pripremljen za Kokin susret u Dugome Selu kod istoimenog domaćina. Iako su Varaždinke slavile rezultatom 32:29, početak susreta ukazivao je na mogući potpuno drugačiji rasplet.

Domaće igračice stigle su do brzog vodstva od 5:1 i držale ga, barem s pogotkom razlike, sve do 20. minute kada Varaždinke uspijevaju prvi puta poravnati rezultat (9:9). Na odmor su Kokice ipak otišle s jednim pogotkom prednosti, pripremivši se za uraganski početak drugoga dijela.

Od 30. do 50. minute ekipa Koke Dugome Selu dopustila je samo pet pogodaka, stvorivši pritom seriju od 16:5 pa je semafor u jednome trenutku pokazivao 30:18 u korist gošći iz Varaždina. Uz takvu prednost dočekati završni zvuk sirene nije bio nikakav problem.

Koka je šestom pobjedom u osmoj utakmici preskočila sesvetsku Agroproteinku i s 12 bodova zasjela na treće ligaško mjesto te sada u leđa gleda samo Lokomotivi i Podravki, dok je Zrinski s 11. napredovao na deseto mjesto, a s ukupnih šest bodova ima jedan više od Osijeka i jedan manje od Zameta, Dugog Sela i Trešnjevke.

Ne propustite: