ŽUPA SV. LEOPOLDA MANDIĆA Evo kada nastupaju zborovi Pjevačkog studija Mozartine

Sva tri dječja zbora okupljaju djevojčice u dobi od šest do 12 godina, a za koncert su pripremili zanimljiv repertoar u kojem će se naći ponešto za svakoga.

Fotografiju ustupila Sanja Rajković

U nedjelju će u župi sv. Leopolda Mandića stanovnici Koprivnice imat prilike čuti čak tri dječja zbora iz Pjevačkog studija Mozartine iz Zagreba. U Koprivnici će točno u podne zapjevati Dječji zbor Schubertine, Dječji zbor Papandopuline i Dječji zbor Scarlattine, uz svoje dirigentice Martinu Divjak i Lorenu Deidda, te klavirsku pratnju Virne Kljaković.

Sva tri dječja zbora okupljaju djevojčice u dobi od šest do 12 godina, a za koncert su pripremili zanimljiv repertoar u kojem će se naći ponešto za svakoga. Tako će uz tradicijske Božićne pjesme izvesti i nekoliko veselijih dječjih pjesama, ali i težih klasičnih skladbi i opernih arija.

Zborovi Pjevačkog studija Mozartine poznati su po izvođenju tehnički zahtjevnih skladbi kakve se rijetko mogu čuti u izvedbi tako mladih glasova, a svoju pjevačku tradiciju grade od 1999. godine. Ove godine slave svoju 20. obljetnicu od osnutka, a 15. listopada održali su i obljetnički koncert u Koncertnoj dvorani Vatroslava Lisinskog u Zagrebu gdje je nastupilo svih 11 zborskih sastava ovog studija uz niz poznatih gostiju.

 

Ne propustite: